Gezi Parkı açılıyor

Gezi Parkı açılıyor

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da protesto eylemleri gerekçesiyle 15 Haziran'dan bu yana kapalı tutulan Gezi Parkı halka açılıyor.

İstanbul'da protesto eylemleri gerekçesiyle 15 Haziran'dan bu yana kapalı tutulan Gezi Parkı halka açılıyor. Açılış öncesi parktaki polis ekiplerinin bir kısmının ayrıldığı, belediye görevlilerinin de temizlik çalışmaları başlattığı belirtiliyor. Polis ekiplerinin güneşten korunmak için kullandığı şemsiyeler ve sandalyelerin de toplandığı kaydediliyor.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu dün yaptığı açıklamada parkın bugün vatandaşların hizmetine açılacağını söylemişti. Taksim Dayanışması da Gezi Parkı'nın halka kapatılmasına ve önceki gün yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla diğer parklarda yapılan forumları Gezi Parkı'na taşıma kararı aldı. Grubun açıklamasında şöyle denildi: "Bugün saat 19.00'da kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı'na da taşımaya kararlıyız. Bütün dünyaya örnek olan dayanışmamızdan, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz." Taksim Gezi Parkı'nda yapılması planlanan inşaat projesine karşı başlatılan eylemler, sert polis müdahalesinin ardından ülke genelinde hükümet aleyhine tıklayın kitlesel protestolara dönüştü.
Türk Tabipler Birliği'nin verilerine göre, eylemlerde 4 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi yaralandı, yüzlerce kişi de gözaltına alındı. Eylemlere tepki gösteren hükümet yanlıları da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın protestolardan sonra İstanbul, Ankara, Kayseri, Samsun ve Erzurum'da yaptığı 'tıklayın Milli İradeye Saygı' mitinglerinde buluşmuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...