Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran teröriste 77 yıl hapis cezası

Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran teröriste 77 yıl hapis cezası

GÜNDEM Haberleri

Erzurum'da Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekât Şubesi'ne silahlı saldırıda bulunan PKK terör örgütü üyesi hakkında müebbet artı 77 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mazluma Alan isimli terör örgütü üyesi, karar duruşmasında eylemi talimat üzerine gerçekleştirdiklerini savundu. Ailevi nedenlerden dolayı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) aracılığıyla örgüte katıldığını aktaran Alan, kendisi hakkında bu kadar ağır ceza istenmesine anlam veremediğini söyledi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Alan'a devletin birlik ve bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbete, kamu görevlisini öldürmeye teşebbüs, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, ateşli silahları bulundurmak suçlarından ise 77 yıl hapis cezası verdi. Alan ayrıca 18 bin lira adli para cezası ödemeye mahkûm edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...