TFF'de '55 bin TL maaş'

TFF'de '55 bin TL maaş'

SPOR Haberleri

Eski TFF Başkanı Ulusoy, 'TFF'de bir üye 55 bin lira alıyor, çalışanlar 7-8 bin. Ben Türk futbolu için el öptümse, onlar koltuk için etek öper' dedi.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, şimdiki başkan Yıldırım Demirören'in açıklamalarına büyük tepki gösterirken, "Resmen bel altı vuruyorlar. Ben bu tarzı sevmem. Birilerine karalama yaptırmam, söyleyeceğim varsa çıkar kendim ifade ederim. Şimdiki yönetim Türk futbolunun itibarını zedelemiştir" dedi. Türk futbolunun Mahmut Özgener döneminden bu yana baş aşağı gittiğini vurgulayan Haluk Ulusoy, Cumhuriyet gazetesinin sorularını cevapladı: Şimdiki TFF'nin ülke içi ve ülke dışı itibarını nasıl görüyorsunuz? H.U.: Ne itibarı? Artık UEFA Başkanı Platini bile bunları kabul etmiyor. Şimdi ben Türk futbolunun patronu olarak İsviçre'ye gideceğim ve otelde oturacağım; yok böyle bir şey. Hem Blatter, hem Platini 20 metreden görüp, yanıma gelirler. Hele Blatter, 'oğlum' diye seslenir, ben de ona 'büyükbaba' derim. Bu konu espri değil, gerçektir. Bu ilişkimiz olmasa, Türk futbolu 2005'te kupalardan atılmıştı. Platini konusunda da iddialıyım. Çünkü bu gibi yöneticiler, vakti zamanında onlar için yürekten yapılan çalışmaları, iyilikleri unutmazlar. Ama son 4 yıldır TFF'yi yönetenler, Avrupa'da itibarımızı sıfıra indirdiler. Şimdi yöneticilerimiz kapılarda sıra bekliyor. Benim Blatter'ın elini öptüğümü gündeme getiriyorlar, Türk futbolu ve Ay - Yıldız için el öperim, gocunmam ama bunlar koltukta kalmak için etek öper. Ülke içini hiç konuşmayacağım. Geçenlerde milli takımlardan sorumlu yönetici çıkıp, "Vallahi ben futboldan anlamam" dedi. Zaten anlasanız, ülke futbolu bu hale gelmezdi. Beni eleştirenler, kendi gazetelerinden değil, çıkıp canlı yayında suratıma bir şeyler söyleyecekler.
- İcazet konusu yine gündeme geldi
- İnsanların gözünün içine baka baka yalan konuşuyorlar. Son seçimde, 'Mesai bitimine kadar aday çıkmazsa elimi taşın altına kor aday olurum' dedim; aynı saatlerde beni aradı ve 'Senin icazetini istiyorum' dedi. Samsun'un o dönemdeki başkanı Kazım Bey de benle beraberdi; inanmayan açsın ona sorsun.
- Bir gazetede, ulusal takımların başarılarını kendinize mal ettiğiniz şeklinde eleştirildiniz, böyle bir durum söz konusu mu?
Haluk Ulusoy: Asla hiçbir başarıyı kişiselleştirmem. Hep, 'biz' demişimdir. Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş'le başarılar yakaladık. Hepsi davaya inanan, beraber hareket eden insanların alın teriyle geldi. Hiçbir zaman demedim ki, "Hocanın bu başarıda katkısı, yüzde 50'dir, 60'tır, 90'dır" diye. Orantı yapmam, hocalara sorabilirsiniz. Ben ve arkadaşlarım her milli takım kampında futbolculara moral veriyorduk. Futbolcular da bizle beraber olmaktan mutluydu ve hep beraber dünya üçüncüsü olduk, finallere gittik, ilgilenilmeyince de şimdiki gibi gruplarda sıfır çekersiniz.
' TFF ÇİFTLİĞİ MAAŞ CENNETİ'
- Sizin döneminizde usulsüz harcamalar yapıldığı, federasyonun çiftlik gibi yönetildiği eleştirileri için neler söyleyeceksiniz?
H.U.: Öncelikle Türk futbolunun 1 kuruşunu boşa harcatmadım. Şimdi yedek yöneticilerin bile çifter çifter sekreterlerinin olduğu ve neredeyse genel müdür düzeyinde maaş aldıkları söyleniyor. Kendi işyerlerinde bin TL maaş vermeyecekleri kişilere nasıl 7-8 bin TL veriliyor, onun hesabını versinler. Bizim zamanımızda 15 yöneticiye 1 makam arabası düşüyordu. O da havaalanından federasyona misafir taşırdı. Siz şimdi sponsor firma ile yöneticilerinize çifter çifter araç vermek için mi anlaşma imzaladınız? Federasyonda yönetim kurulu üyelerinden birinin 55 bin TL aldığını duyuyoruz, ben yönetimdeyken, 'huzur hakkı'na bile karşı çıkmış ve bunu alanlar hakkında iyi düşünmeyeceğimi söylemiştim. Şimdi müfettişler bence bu huzur hakları ile maaşları bir incelesinler. Genel sekreter 40 bin TL alıyormuş. Bu kadar maaşlık ne üretiyorlar merak ettim! nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp;Büyük restleşme
TFF'nin yabancı sınırlamasındaki 6+0+4 ısrarına Kulüpler Birliği Vakfı, 'olağanüstü seçim' kozu ile yanıt verecek. TFF, yönetim kurulu toplantısı sonrası Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in, "TFF'nin gücü var, artık zaman değişti. İstifa etmeyeceğim, yabancı statüsünde dediğimiz olur" açıklamalarına Gençlerbirliği, Galatasaray ve Trabzon başta olmak üzere 15-16 ekipten tepki gelirken, Kulüpler Birliği Vakfı'nın bu hafta sonunda 'nihai karar alıp' seçim için resmen imza kampanyası başlatması bekleniyor.
TFF, yönetim kurulu sonrası bomba gibi patlayan yabancı kararının ardından kulüp başkanları arasında yaşanan telefon trafiği sonucunda G.Saray ve Trabzon'un başını çektiği gruba G.Birliği, Antalya, Bursa ve Eskişehir büyük destek verdi. Beşiktaş yabancı konusunda kontenjan krizi yaşamamasına karşın Yıldırım Demören'e karşı olası bir hareketin içinde yer alacağını gayri resmi biçimde bildirdi. Akhisan B., Kasımpaşa, Kayseri ve K.Erciyes de çoğunluğun kararına uyacak ancak F.Bahçe ve G.Antep, TFF'nin kararına ses çıkarmama kararı almış durumda. Sivas ise kararsız. Taban birlikleriyle hakemler adına TFF'de oy kullanan delegelerin bir bölümü de Yıldırım Demirören ve ekibine sıcak bakmazken Adana, Karşıyaka, Adana Demir gibi kulüplerin başını çektiği PTT 1. Lig takımlarıyla 2. Lig'den birçok takım temsilcisi de olağanüstü genel kurul için imza atmaya hazır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...