Tuğgeneral yönetiminde, görülmemiş uyuşturucu operasyonu

Tuğgeneral yönetiminde, görülmemiş uyuşturucu operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın bizzat yönettiği operasyonda 311 milyon liralık hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın bizzat yönettiği operasyonda şu ana kadar 2 milyon kökü aşkın Hint keneviri ele geçirilerek imha edildi Operasyonda 6 milyon 150 bin kök Hint keneviri ele geçirildi İmha edilen kenevirlerin piyasa değerinin 311 milyon lira olduğu belirtildi. Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kırsalında nbsp; başlatılan uyuşturucu operasyonu devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Diyarbakır Jandarma nbsp; Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki nbsp; dağlık alanda sabah 04.00'te başlatılan hava destekli operasyon, 860'ı jandarma nbsp; 150'si de polis olmak üzere toplam bin 10 güvenlik görevlisinin katılımıyla nbsp; sürüyor. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın nbsp; bizzat yönettiği operasyonda, şu ana kadar 10 köyde 2 milyon kökü aşkın Hint nbsp; keneviri ele geçirilerek, jandarma ve polis ekiplerince imha edildi. Akşam nbsp; saatlerine kadar 4 milyon kök kenevir bitkisinin ele geçirilmesinin beklendiği nbsp; belirtildi.
Yollara konulan engeller iş araçlarıyla kaldırıldı
Bu arada kenevir ekili alanlara ulaşımı engellemek amacıyla uyuşturucu nbsp; şebekelerince yolların kayalarla kapatıldığı görülürken, yollardaki engeller nbsp; güvenlik güçleri tarafından iş makineleriyle kaldırıldı. Özel eğitimli köpeklerin nbsp; de katıldığı operasyonda uyuşturu ekiminde kullanılan çok sayıda malzeme ele nbsp; geçirildi.
Öte yandan, Gözebaşı köyünde aralarında kadınların da bulunduğu bir nbsp; grup, ağaçlık alanda yangın çıktığı iddiasıyla operasyonun düzenlendiği alana nbsp; doğru yürüyüşe geçti. Grup, bu sırada yoldan geçen zırhlı bir askeri aracı nbsp; taşladılar. Kenevirlerin yakılmakta olduğunu gören köylüler olaysız bir şekilde nbsp; köye geri döndü.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır Jandarma nbsp; Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki nbsp; dağlık alanda sabah 04.00'te başlatılan hava destekli operasyon tamamlandı. nbsp; Operasyonda 615 dönüm alana ekili 6 milyon 150 bin kök Hint keneviri ele nbsp; geçirilerek imha edildi. Ruhsatsız bir av tüfeği ile kenevir ekiminde kullanılan nbsp; 11 jeneratör ile çok sayıda malzemeye de el konuldu.
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık'ın nbsp; bizzat yönettiği ve bin 10 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen nbsp; operasyonda ele geçirilen 6 milyon 150 bin kök kenevirin piyasa değerinin 311 nbsp; milyon lira olduğu kaydedildi.
Bu arada, ele geçirilen kenevir miktarının Diyarbakır'da bugüne kadar nbsp; Jandarma Bölge Komutanlığınca düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen en büyük nbsp; miktar olduğu bildirildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı:
"Jandarma unsurları nbsp; tarafından yaklaşık 550 dönüm arazide ekili 5 milyon 550 bin, emniyet unsurları nbsp; tarafından ise 65 dönüm arazide nbsp; ekili 434 bin kök Hint keneviri imha edildi"
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice, Hazro ve nbsp; Kocaköy ilçeleri kırsalında başarıyla tamamlanan operasyonda 5 milyon 984 kök nbsp; Hint kenevirinin imha edildiğini açıkladı.
Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının nbsp; talimatıyla, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, Diyarbakır İl Jandarma nbsp; Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Lice kırsalı, nbsp; Hazro'nun Meşebağları, Kırmataş, Sarıerik köyleri kırsalı ile Kocaköy Gözebaşı, nbsp; Boyunlu köyü kırsalı ve Eldeğmez mezrası civarında, yasadışı Hint keneviri ekim nbsp; ve uyuşturucu madde imal alanlarına karşı, sabah 04.00 sıralarında başlatılan nbsp; operasyonun 18.30 itibarıyla tamamlandığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar bildirildi:
"Jandarma unsurları tarafından yaklaşık 550 dönüm arazide ekili 5 nbsp; milyon 550 bin, emniyet unsurları tarafından ise 65 dönüm arazide ekili 434 bin nbsp; kök Hint keneviri imha edildi. Hint keneviri tarlalarını sulamak üzere açılan nbsp; sulama kuyularında kullanılan 11 jeneratör, çok sayıda sulama borusu ve bir nbsp; otomatik av tüfeğine nbsp; el konulmuştur. İmha edilen Hint kenevirinden yaklaşık 300 nbsp; ton kubar esrar maddesi imal edilebileceği değerlendirilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...