Sarkozy, siyasete geri mi dönüyor

/ Kaynak: AA
Sarkozy, siyasete geri mi dönüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Nicolas Sarkozy'nin, dün kendi kurucusu olduğu Halk Hareketi Birliği'nin genişletilmiş genel idare kuruluna katılmasının yankıları sürüyor.

Sarkozy, toplantıya katılışının ''siyasete geri döneceği'' anlamına gelmediğini söylese de yakın dava arkadaşları ve siyasi gözlemciler bunun tersini düşünüyor. Nicolas Sarkozy, dünkü konuşmasında, ekonomik krizden geçildiği bir dönemde, 2017 yılındaki seçimden bahsetmenin ''uygunsuz'' olduğu ve toplantıya katılmasının ''siyaset sahnesine döneceği'' anlamına gelmediğini söylemesine rağmen, partideki yandaşları tarafından ''kahraman'' ve ''kurtarıcı'' olarak
karşılanmıştı. Sarkozy'nin yine ''gerektiği ve ihtiyaç duyulduğu zaman bana güvenebilirsiniz'' şeklindeki açıklaması da eski cumhurbaşkanın siyasete geri döneceğinin açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor. UMP'nin önemli isimleri, Sarkozy'nin kendi yanlarında boy göstermesini en azından partinin gücünü artıracağı görüşünde. UMP'nin ''ağır toplarından'' eski Savunma ve Ticaret Bakanı Bakanı Pierre Lellouche, ''Şu anda seçim zamanı değil dayanışma zamanı'' diyerek, Sarkozy'nin yanlarında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Alain Juppe ise Sarkozy'nin desteğinin partinin güçlenmesine katkıda bulunacağını söyledi. Juppe, daha önce yaptığı bir açıklamada da ''Sarkozy'nin aslında siyasetten hiç kopmadığını, parti içindeki haberleri günü gününe izlediğini ve tekrar liderlik için uygun zaman ve şartları beklediğini'' söylemişti. UMP Başkan Yardımcısı Guillaume Peltier de Sarkozy'nin dünkü nbsp; konuşmasıyla açık bir şekilde siyasete geri döneceği mesajını verdiğini söyledi.

-UMP delegeleri, Sarkozy'yi istiyor-

Son kamuoyu yoklamalarına göre, UMP delegelerinin yüzde 67'si, Nicolas Sarkozy'nin siyasete geri dönmesini ve gelecek seçimlerde aday olmasını istiyor. nbsp; UMP delegeleri içinde, şu anda lider François Cope'yi destekleyenlerin
oranı ise yüzde 13. Araştırma sonucu, Sarkozy'nin geri dönmesi halinde parti nbsp; liderliğini rahatlıkla kazanacağını açık bir şekilde gösteriyor. nbsp; Sarkozy'nin başı, son dönemde hakkında açılan yolsuzluk davasıyla dertte. Savcılığın, geçen ay suistimal davasında takipsizlik kararı verilmesini istemesi Sarkozy'yi bir ölçüde rahatlatmıştı. Savcı, dünyanın önemli kozmetik şirketlerinden L'Oreal'in sahibi Lilliane Bettencourt'un "yaşlılığını suistimal ederek" seçim kampanyası öncesi
mali çıkar sağlamakla suçlanan Sarkozy'nin hakkındaki davanın düşmesini istemişti. Nicolas Sarkozy hakkında 21 Mart'ta soruşturma açılması Fransız siyasetinde geniş yankı uyandırmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...