Ray kırığına millî çözüm

Düzenleyen:
Ray kırığına millî çözüm

YAŞAM Haberleri

ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren Enekom Enerji Ekoloji Bilişim Mühendislik Ltd. Şirketi (Enekom), ray devrelerinin yanıldığı durumlarda bile sinyal alabilen “Ray Kırığı Algılama Sistemi” geliştirdi.

Şirket, uluslararası patentlerle (Türkiye, ABD, Hindistan, Çin ve Japonya) tescillediği sistemi “RailAcoustic” ismiyle yurt içi ve yurt dışı pazarlara uygun hâle getirdi. Raylardaki kırıkların tespiti, demir yolu işletmeciliğinde en önemli sorunlardan birisi olarak biliniyor. Türk mühendislerin geliştirdiği bu çözüm, dünyanın en uzun demir yolu ağlarından birine sahip Hindistan’da da ilgiyle karşılandı. Sistemin, test sürecinin ardından bu ülkede kullanılması planlanıyor. Enekom Genel Müdürü Haluk Gökmen “Hintli yetkililer, sistemimizi hızla denemeye ve testler sonunda kullanıma almaya değer buldular. Sistemin 50 kilometrelik bir hatta test edilmesi ve sonrasında yaygınlaştırması hedefleniyor. Ocak ayında Türkiye’ye gelecekler. Sonrasında sistemin hat üzerine kurulmasına yönelik çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...