Esad'ın son kalesi Lazkiye'yi İsrail mi vurdu

- Güncelleme:
Esad'ın son kalesi Lazkiye'yi İsrail mi vurdu

GÜNDEM Haberleri

Esad'ın son kalesi Lazkiye'de büyük bir askeri mühimmat deposu havaya uçtu. Patlamalar esnasında savaş uçaklarının uçtuğu söyleniyor.

İsrail savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye'de büyük bir askeri depoyu havaya uçurduğu iddia edildi. İsrail'de yayımlanan Haartez gazetesinin iddiasına göre geçtiğimiz perşembe günü Suriye diktatörü Beşar Esad'ın son kale olarak gördüğü sahil kenti Lazkiye'de büyük bir askeri cephanelik havaya uçtu. Patlamada çok sayıda askerin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Kentteki görgü tanıkları patlamalardan önce bölgede bazı savaş jetlerinin görüldüğünü söyledi. Geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen olayın uluslararası medyada da çok fazla yer bulmaması kafaları da karıştırdı. BBC Arapça servisi patlamaları haberleştiriken patlamaların nedenleri konusunda ise herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı. Ajansın kaynak olarak aldığı Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Lazkiye'deki askeri üste ve cephanelikte büyük ve şiddetli patalamalar meydana geldiği haberini doğruladı.
İsrail daha önce de saldırmıştı
Örgüt patlamalara nereden fırlatıldığı tespit edilemeyen füzelerin neden olduğunu duyurdu. Ancak Haaretz gazetesi ise kendi ulaştığı bazı kaynakların Hayfa kenti kıyılarında patlamalarla eş zamanlı olarak savaş uçaklarını gören yerel görgü tanıklarının ifadeledirine yer verdi. Hizbullah'ın kanalı El Manar da patlamaları doğrularken patlamalara neden olarak ise bölgeden 20 kilometre uzaklıkta Özgür Suriye Ordusu ve rejim güçleri arasındaki çatışmalar esnasında ÖSO'nun kullandığı bir füzenin neden olduğunu ileri sürdü. Ancak askeri uzmanlar ÖSO'nun elinde bu kadar uzun menzilli füzelerin olmadığına dikkat çekerek patlamanın nedenin bir hava saldırısı olduğu fikrine daha yakın. Bu da akla ilk olarak İsrail'i getiriyor. İsrail dah önce de 3 defa Şam yakınlarındaki bazı askeri tesislere hava saldırıları düzenlemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...