Gözler savunmada

Gözler savunmada

SPOR Haberleri

UEFA Disiplin ve Kontrol Komitesi tarafından 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan Fenerbahçe, yarın UEFA Tahkim Kurulu'nda savunma yapacak.

UEFA Disiplin ve Kontrol Komitesi tarafından 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan F.Bahçe, yarın UEFA Tahkim Kurulu'nda savunma yapacak. nbsp;'ÖZEL MAHKEME' KOZU nbsp;UEFA'nın Avrupa'dan men cezası verdiği F.Bahçe'de gözler bugün 14.00'te Tahkim Kurulu'nda yapılacak savunmaya çevrildi. Savunma için yoğun bir hazırlık yapan sarı-lacivertli yönetim son derece ümitli. Tahkim Kurulu'nun ancak nbsp;2 kişiyi dinleyeceğini belirtmesine rağmen yönetim, adeta çıkarma yapıp davada adı geçen birçok ismi Nyon'a götürecek. F.Bahçe tarihi davada, Avrupa ve Türkiye'den çok önemli avukatları da yanına alarak verilen cezanın iptali için çalışacak. UEFA ve Avrupa Birliği'nin yargı adaletsizliğini, siyasi otoritenin yargıya müdahalesini engellemek için 'Özel Mahkemeler'in kaldırılmasını istemesi, "Özel Mahkemede" yargılanan sarı-lacivertlilerin elini güçlendiriyor. Etik Kurulunda aklanması ve Yargıtay sürecinin devam etmesi de sarı-lacivertlileri cezanın iptali yönünde umutlandırıyor.
OLUMSUZLUK VAR
Ancak bütün olumlu işaretlere rağmen UEFA kulislerinde F.Bahçe'nin cezadan kurtulamayacağı konuşuluyor. Bugüne kadar yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında UEFA'nın taraflı yargısından vazgeçmeyeceği, Tahkim Kurulunun da aynı politikayı destekleyeceği söyleniyor. İspatlanmış suçları görmezden gelen UEFA'nın F.Bahçe konusundaki tavrının Tahkim'i de etkileyeceği ve sarı-lacivertlilerin Avrupa umutlarını ertelemek zorunda kalacağı öne sürülüyor. Tahkim Kurulu'nun sarı-lacivertli kulüp hakkındaki kararını 15 Temmuz Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Buradan olumsuz bir sonuç çıkması halinde F.Bahçe CAS'tan tedbir talebinde bulunacak. CAS bu talebi kabul ederse F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne katılacak. Ama dava olumsuz sonuçlanırsa bedeli de çok daha ağır olacak.
İlk maç 19.07'de
- F.Bahçe'nin kamp sürecinde yapacağı hazırlık maçlarının programı netleşmeye başladı. Sarı-lacivertliler ilk hazırlık
maçını 19 Temmuz'da saat. 19.07'de Düzce Stadı'nda Bolu'yla oynayacak.
21 Temmuz'da Azerbaycan'da
Hazar Lankeran'ın konuğu olacak
sarı-lacivertliler, 24 Temmuz'da ise Kadıköy'de PSV'yi ağırlayacak.

Milliler geliyor
F.Bahçe'nin milli oyuncuları yavaş yavaş Topuk Yaylası'na gelmeye hazırlanıyor. Kuyt ve Meireles bugün İstanbul'da nbsp;kontrolden geçtikten sonra kampa gelecek, Bruno Alves yarın, Sow da 15 Temmuz'da nbsp;takıma katılacak.

GPS'li izleme nbsp;F.Bahçe, yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda dün yaptığı çift idmanla sürdürdü. F.Bahçeli futbolcuların antrenman performansı GP Sport Analyse ile yakın takip altında. Polar saat ve yeleklerle çalışan oyuncuların sakatlık riski, idman karnesi belirleniyor, oyuncuya fazla yük bindiğinde alarm veriliyor. nbsp;

1 yıl efsane olmaya yeter

UEFA SÜRECİ GERİYOR
Ersun Yanal'ın Topuk Yaylası'ndaki basın toplantısına UEFA süreci damga vurdu. Sahada yüreğini ortaya koyan, aklını kullanan, kazanmak için savaşan bir takım oluşturacaklarını dile getiren Yanal, basın mensuplarının sorularını cevap verirken tereddütler yaşadı. Sözleşme süresinin 1 yıl olmasıyla ilgili olarak, "Bir yıllık süre şampiyonluk için, F.Bahçe'nin tarihine adını altın harflerle yazdırmak için yeterli bir süreç" yorumu yapan Yanal, bundan sonraki sorularda yuvarlak cevaplar verdi.
SAHAYA ODAKLANACAĞIZ
"Kariyerim boyunca hiç baskı hissetmedim" diyen Yanal, Aykut Kocaman'ın kendisine iyi bir çalışma ortamı bıraktığını, bunu daha ileriye taşımak istediklerini söylerken, "Biz saha içine odaklanmaya çalışıyoruz. Sahadayız. Kimlerin gideceği belli değil, kimlerin geleceği belli değil. Gerekeni satarız, gerekeni alırız. F.Bahçe rakiplerine karşı az önlem alan ama rakiplerinin çok önlem aldığı bir takım olmaya devam edecek. F.Bahçe her maçına galibiyet için çıkacak" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...