Ergenekon sanığına AİHM'den ret cevabı

Ergenekon sanığına AİHM'den ret cevabı

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve 17 ay tutuklu kalan emekli yüzbaşı Gazi Güder'in başvurusunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kabul edilemez buldu.

Ergenekondavası kapsamında yargılanan ve 17 ay tutuklu kalan emekli yüzbaşı Gazi Güder'in başvurusunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kabul edilemez buldu. Tutuklanması sırasında ve devamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Türkiye'nin 100 bin euro manevi tazminata, maddi zararlarına karşılık ise 178 bin TL maddi tazminata mahkum edilmesini isteyen Güder'i AİHM haklı bulmadı. Güder, ağır şartları olan hücre tipi mevcut olan Tekirdağ F tipi cezaevinde kalmasının onurunun kırılmasına ve insanlık dışı muamele görmesine sebep olduğunu iddia etti. AİHM ise, "işkence yasağı" başlığıyla düzenlenen AİHS'nin 3. maddesinin ihlal edilmediğine hükmetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...