Liderler devam dedi

Liderler devam dedi

Politika Haberleri

Cemil Çiçek dün CHP, MHP ve BDP liderleriyle yeni Anayasa'yı görüştü. Liderler, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına devam dedi.

Cemil Çiçek dün CHP, MHP ve BDP liderleriyle yeni Anayasa'yı görüştü. Liderler, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. nbsp;TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in "yeni anayasa" çalışmalarının kaderini belirleyecek muhalefet turundan "yola devam" kararı çıktı. Yeni anayasa çalışmalarında gelinen son noktayı iletmek üzere dün liderler turuna çıkan Cemil Çiçek ilk olarak saat 14:00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Bahçeli'nin, TBMM'deki makamında 14:00'te başlayan görüşme 50 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Kesip atmak çözüm değildir. Eğer 440 günde, çok farklı dünya görüşlerine sahip siyasi partiler TBMM'de bir ortak irade koyarak 48 maddede mutabakata varmışlarsa, diğerlerini de sabırla devam ettirmekte yarar vardır. MHP komisyondan ayrılmayacak, ayrılmayı düşünmemektedir" dedi. Meclis Başkanı Çiçek, Bahçeli'nin ardından saat 15:00'te BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. 50 dakika süren görüşmede, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan da yer aldı. Görüşme sonrası konuşan Kışanak, "Bütün siyasi partiler topluma sivil ve demokratik bir anayasa vadettiler. Bu sorumluluktan kaçınmamak gerekiyor. O nedenle biz komisyon çalışmalarının devam etmesini arzuluyoruz... Masa devrilmesin ama yol da alınsın" diye konuştu. Çiçek son olarak saat 16:00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. 55 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Görüşmelerin kesilmesini istemiyoruz. Türkiye'nin çağdaş, özgürlükçü bir anayasa ihtiyacı var" ifadesini kullandı. TBMM Başkanı Çiçek bugün de saat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşme, saat 13.30'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...