'Dopingdeki artış 2020 adaylığını olumsuz etkilemez'

/ Kaynak: AA
'Dopingdeki artış 2020 adaylığını olumsuz etkilemez'

SPOR Haberleri  / AA

TMOK Başkanı Uğur Erdener, "Pozitif çıkan doping numunelerinin sayısındaki artış, Türkiye'de dopingle mücadelenin yapıldığının bir göstergesidir."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, "Pozitif çıkan doping numunelerinin sayısındaki artış, Türkiye'de dopingle mücadelenin yapıldığının bir göstergesidir ve bence olimpiyat adaylığını negatif değil, pozitif yönde etkiler" dedi. Erdener, İngiliz Telepragh gazetesinde yer alan ve Akdeniz Oyunları'nda yapılan testlerde, çok sayıda Türk atletin dopingli çıktığı, bu sayının 30'u bulabileceği ve Türkiye'nin, Rusya'da düzenlenecek Dünya Atletizm nbsp;Şampiyonası'ndan men edilebileceğinin iddia edildiği habere ilişkin, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu tür haberlerin olimpiyat adaylığı sürecini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. TOMK olarak kendilerin yansıyan olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Erdener, "Biz sadece Türk sporunun zarar görmemesi için nbsp;üzerimize düşen bir görev varsa onu yaparız. Bizim Dopingle Mücadele Komisyonumuzun görevi numune almaktır. Numune sonuçlarının değerlendirmesini yapmayız. Bizim dopingle mücadelemiz yarışma içi ve dışı yapılan kontrollerle nbsp;devam etmektedir. Bu mücadele uluslararası alanda takdir görmektedir" diye konuştu. nbsp;Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun (IAAF) Türkiye'nin, Dünya Şampiyonası'na katılıp katılmaması konusunda bir yaptırımı olup olmayacağı konusunda bir bilgisi bulunmadığını kaydeden Erdener, şöyle devam etti: nbsp;"IAAF'ın kendi içindeki oluşumunu, kurullarını ben bilemem. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapar. Yapılan haberlerdeki olumsuz söylemler de haberi yapanın kendi yorumudur. Buna karışamayız. Ülke sporu adına dopingle nbsp;ilgili tedbirlerinizi alıyorsanız ve bunlar uluslararası alanda biliniyorsa olumsuz etkilenmezsiniz. Türkiye'de bu işler sıkı takip ediliyor ve bu biliniyor. Şahsi fikrim, bu olayların bizi olumsuz etkilemeyeceği yönündedir. Çünkü pozitif nbsp;çıkan numuneler, bu ülkede dopingle mücadele edildiğinin göstergesidir.''
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...