Başbakan Erdoğan darbecilere ve muhalefete seslendi

Başbakan Erdoğan darbecilere ve muhalefete seslendi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'dan Mısır'daki darbeye ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. Erdoğan, anayasa konusunda da önemli bir çağrı yaptı.

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen'in iftar programında konuştu. Erdoğan'dan Mısır'daki darbeye ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi. Başbakan Erdoğan, anayasa konusunda önemli bir çağrı yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
-Biz darbelerden çok çektik, Mısırlı kardeşlerimiz çekmesin.
-Başta Türkiye olmak üzere bir kaç ülke dışında darbe bile diyemeyenler var. Kimse halkın ileri demokrasi mücadelesini sahiplenmiyor. Dünya çıkarları adına susuyor, dünya konjonktür adına susuyor.
-Demokraside 'ama'lar, 'lakin'ler olmaz. Demokraside halkın iradesine saygı olur. Biz Türkiye olarak tarih boyunca yaptığımız gibi, sadece dik durmanın verdiği gururu görmek istiyoruz.
-İçeride ve dışarıda Mısır'daki darbeye karşı dik durmamız eleştiriliyor. Darbelerle büyümüş nesil olarak bize yakışan, dünyanın neresinde ve kime karşı olursa olsun darbelere karşı durmaktır. Biz, sadece bize yakışanı, bu millete yakışanı yapıyoruz, ilkeli bir şekilde darbelere karşı duruyoruz
-Mısırlı kardeşimizi katledenler Allah'a nasıl hesap verecekler? Onların yanında olanlar da onlar kadar suçlu. Mısır'ın bu kaostan acilen çıkmasını arzuluyoruz.
-Bugün için emrindeki silahlı güçlere güvenip iktidar erkini ele geçiridğini zannedenler, yargılanacak ve mahkum olacaklar. Bugün haytta olan darbeciler ise insan içine çıkacak kadar güce sahip değildir. Dünyanın her yerinde darbeci zihniyetin hiç değişmeden yerinde saydığını görüyorum.
-Coğrafyamızda operasyon yapmaya çalışanlar halkları karşılarında buluyor. Bu ülkede artık halkın dediği olacak. Yeter artık karar milletin dedik. En kesin kararı verecek merci sandıktır. Sermaye çevrelerinin hükümet kurduğu dönem geride kalmıştır. Şu anda da bunu yapan var. Kusura bakmayın. Bu ülkede artık halkın dediği olacak.
-Ana muhalefetin başı başkanlık sisteminden vazgeçsin oturup konuşalım diyor. İnanın doğru olduğuna inansam ilk adımı ben atarım. Sabah başka akşam başka konuşuyorlar.
-Başkanlık sistemi bir yürütme meselesidir. 48 maddede mutabakat sağlandı. Herkesin muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Olay Başkanlık sistemi meselesi değil. En az haftada 5 gün yoğun bir çalışma yapalım. Bu yaz mevsimi içereiisnde gelin şu anayasa çalışmalarını halledelim. Ben arkadaşlarıma bu hafta içinde söyleyeceğim. Görelim bakalım ne olacak? Gelin bu adımı atalım. 48 maddeyi gelin hemen Meclis'ten geçirelim. Olağanüstü olarak Meclis'i toplayalım. Ne kadar samimi olduğumuzu orada ispat edelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...