Kediye işkence yapan askere Genelkurmay'dan disiplin cezası

Düzenleyen:
Kediye işkence yapan askere Genelkurmay'dan disiplin cezası

GÜNDEM Haberleri

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yaptığı gerekçesiyle adliyeye sevk edilen er, serbest bırakıldı. Genelkurmay yaptığı açıklamada askere disiplin cezası verildiğini belirtti.

Kent merkezindeki subay orduevinde yakaladığı kediye yumruk ve tekme  atarak işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan T.H, inzibatlar tarafından  Erzincan Adliyesine getirildi.

T.H'nin, savcılıktaki ifadesinde İstanbul'da yaşadığını, hayvanları  sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini, 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı  için psikolojik durumunun iyi olmadığını, olay günü alkol aldığını ve  yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.

T.H, ifadesinin ardından uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti  için kan tahlili yapılması amacıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine  götürüldü.

Zanlı, hastanedeki işlemlerinin ardından yeniden adliyeye getirildi.

Cumhuriyet savcısına ifade veren T.H, ardından Türk Ceza Kanunu'nun  151/2 maddesinde düzenlenen ve 4 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para  cezasını öngören "mala zarar verme" suçundan "Haklı bir nedeni olmaksızın,  sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği" gerekçesiyle sulh  ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikçe yeniden ifadesi alınan T.H, adli kontrol şartıyla  salıverildi.

TSK: “Kediye eziyet eden personele disiplin cezası verildi” 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Erzincan Orduevi’nde kediye eziyet eden personele disiplin cezası verildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 3 Aralık tarihinde Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak yapılan incelemenin sonuçlandığı bildirildi. 3’üncü Ordu Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından olaya neden olan personele 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu kapsamında uygun disiplin cezası verildiği, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...