İsrail saldırısında ölenler törenle uğurlandı

Düzenleyen:
İsrail saldırısında ölenler törenle uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Gazze Şeridi'nde İsrail'in düzenlediği hava saldırıları ve gösterilere müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 4 Filistinli için geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi.

İsrail askerlerinin dün ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için  Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında öldürülen Mahmud  el-Mısri ve Mahir Ataallah ile İsrail savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği hava  saldırılarında yaşamını yitiren Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam  Tugayları mensubu Abdullah el-Atl ve Muhammed es-Safedi yüzlerce kişinin  katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Dünkü gösterilerde öldürülen Mısri için Han Yunus'ta,  Ataallah için  ise Şeyh Zuveyd kentinde cenaze törenleri yapıldı.İsrail'in bu sabah düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybeden  Atl ve Safedi'nin naaşları ise Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'nden  alınarak, yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze törenlerinin ardından  kentteki kabristanlığa defnedildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne bu sabah düzenlediği üç  hava saldırısında 2 Filistinlinin öldüğü bildirilmişti.İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze  sınırında düzenlenengösterilere müdahalesinde de 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği  açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...