Fenerbahçe'de en uzun 3 gün

Fenerbahçe'de en uzun 3 gün

SPOR Haberleri

Duruşmalı savunmanın ardından Tahkim Kurulunun vereceği kararı beklemeye geçen F.Bahçe'nin karşısında 6 ihtimal var. Karar pazartesi günü çıkacak

Fenerbahçe 3 yıldır uğraştığı şike soruşturmasıyla ilgili UEFA Tahkim Kurulunda yaptığı duruşmalı savunmanın ardından çıkacak kararı beklemeye başladı. Kurulun 15 Temmuz'da yapacağı açıklamanın 6 ihtimali bulunuyor. Bunlardan en iyisi hiç şüphesiz Tahkim'in cezayı kaldırması, F.Bahçe'nin beraat etmesi. Fenerbahçeli hukukçular, ilk günden beri bu tezi savunuyor. Ancak, davanın sportif olmadığını savunanlar bu ihtimalin düşük olduğunu, UEFA'nın çeşitli lobilerin etkisi altında beraat kararı vermekten uzak duracağını savunuyor. İkinci ihtimal ise Steaua Bükreş örneğinde olduğu gibi F.Bahçe'nin cezasının 5 yıl ertelenmesi. Tahkim Kurulunun 1 yıl afla cezayı 1+1 yıla çekmesi de üçüncü ihtimal.
TEDBİR KOLAY İŞ DEĞİL
UEFA'nın sözünü tutma ihtimali halinde -pek mümkün görünmese de- 3 Temmuz sürecinde Şampiyonlar Ligi'nden bir yıl ihraç sürece dahil edilir. Sarı-lacivertliler, böylece Şampiyonlar Ligi'ne katılır. En olumsuz ihtimal ise Tahkim'in cezayı aynen onaması. Yani 2+1 yıl men! Bu durumda F.Bahçe soluğu CAS'ta alacak ve tedbirli yargılama isteyecek. CAS tedbir kararı alırsa F.Bahçe kuraya katılır. Aksi takdirde bu sezon Avrupa kapısı kapalı kalır. CAS'ın tedbir kararı konusunda çok cimri olduğu gerçeği korkutuyor. Ancak, kimsenin aklına dahi getirmek istemediği, ihtimal dışı kabul edilen bir durum daha var ki, o da Tahkim'in 2+1'i yetersiz bulup ceza artırımına gitmesi. Ancak F.Bahçe camiası, duruşmalı savunma neticesinde Tahkim'in sarı-lacivertli takım lehine karar vereceğinden emin.
YILDIRIM: BENDEN UZAK DURUN!
UEFA Tahkim Kurulu'nda dün yaklaşık 5 saat süren savunma yapan F.Bahçe heyeti İstanbul'a döndü. Başkan Aziz Yıldırım, havaalanında basın mensuplarının görüntü almasına kızıp, "Çocuklar benden uzak durun tamam mı, işinize bakın. Yorgunum zaten, lütfen, çekmeyin artık" dedi. nbsp;
Türker Arslan - CAS hakemi
Değişiklik olmaz
Herkes bu olaya biraz iyimser bakıyor. Ben kararda fazla bir değişiklik beklemiyorum. Bu kararlar artık kolay kolay geri alınabilecek şeyler değil. Eğer TFF 58. maddeyi uygulayıp puan silme cezası verseydi bu sıkıntılar yaşanmazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...