AK Parti'den sivillere zırh yorumu: Ya iyi niyetli değiller ya da metni okumadılar

AK Parti'den sivillere zırh yorumu: Ya iyi niyetli değiller ya da metni okumadılar

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, darbecilere direnen kahramanlara ceza muafiyeti getiren düzenlemeyi eleştirenlere tepki gösterdi.

TRT Haber’e konuşan Bakan Gül, 696 sayılı kanun hükmünde kararnamenin (KHK) 121. maddesiyle ilgili tartışmalara ilişkin, “Buna yönelik eleştirilerin, farklı yerlere çekmenin çok iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Ya iyi niyetli okumamadır ya da metnin hiç okunmadığı anlamına geliyor” dedi. Gül, CHP’nin 695 ve 696 sayılı KHK’lerle ilgili Anayasa Mahkemesine başvuru yapacağını açıklamasıyla ilgili de  “Anayasanın hükmü açık. Bir anayasa denetimine gidilemeyeceğine yönelik durum söz konusudur. Bu tür çabaların, beyhude çabalar olduğunu ifade etmek isterim. Bizim, sınırımız hukuk. Anayasa çerçevesinde tüm işlemler yapılmıştır” diye konuştu.

BOZDAĞ: MUĞLAK DEĞİL
Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ da sivillere “zırh” düzenlemesinin 15 Temmuz’dan öncesini kesinlikle kapsamadığı gibi, 16 Temmuz’dan sonrasını da kapsamadığını belirtti. Bozdağ, şunları söyledi: “Kim ki bu düzenlemeyi 15 Temmuz, 16 Temmuz’dan sonraki süreyi de kapsıyor diye yorumluyorsa, çok net söylüyorum, bu maddeleri ya doğru dürüst okumamıştır, ‘yok arkadaş ben bu maddeleri okudum hem de dikkatle okudum’ diyorsa o zaman okuduğunu anlamıyordur. Bu düzenleme kesinlikle muğlak bir düzenleme değildir, açıktır, nettir. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç bulunmamaktadır. Ortada bir suç yok, olmayan bir suçun affı da söz konusu değildir. Buna af diyenler, darbenin başarısızlığına üzülenlerdir. Darbe severlerdir bunlar. Darbecileri ‘niye başarısız oldun’ diye itham edenlerdir.”

TURAN: METİN ÇOK AÇIK
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise düzenlemenin sadece 15 Temmuz ve eylemlerini engellemesine destek olan sivillerin de bu konuda muhtemel davalarla karşı karşıya kalmaması için atılan bir adım olduğunu belirterek, “Metin çok açık. Bu düzenleme sadece 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için yapılan fiili adımlara ilişkindir. Bunu net olarak söylüyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...