BBP'li Çayır, 'Seçilmiş parlamentoya silah çekilmez'

/ Kaynak: CHA
BBP'li Çayır, 'Seçilmiş parlamentoya silah çekilmez'

Politika Haberleri  / CHA

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, seçilmiş parlamentoya silah çekilemeyeceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağduru Ülkücüler Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, partililerle birlikte Mısır'daki darbeyi protesto için Mısır Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı. Darbelerin acısını yaşayan bir parti olduklarını belirten Çayır, seçilmiş parlamentoya silah çekilemeyeceğini söyledi. Elçilik önünde toplanan grup üyeleri, 'Millete silah çekilmez', 'Darbe insanlık suçudur', 'İki yüzlü Batı Mısır'da olanları görmüyor musun?' dövizleri taşıdı. Partililer daha sonra elçilik önüne siyah çelenk bıraktı. Darbe dönemini yaşayan kişilerle, o dönemleri, o insanlık dışı muameleleri yaşamış insanlarla elçilik binası önüne geldiklerini belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, Mısır'da yaşananları protesto etmek için toplandıklarını dile getirdi. Darbenin insanlık dışı olduğunu kaydeden Çayır, "Eline silah verilen insanlar ve kurumlar, atanmışlar; şu veya bu bahaneyle ülkenizde seçilmişleri alaşağı edemezsiniz. Mısır halkının iradesine ipotek koyamazsınız. Mısır halkının yüzde 52 ile seçtiği cumhurbaşkanını yok sayamazsınız. Mısır halkının iradesini göz ardı edemezsiniz." dedi.
Diktatörler ve darbecilerin ne yazık ki aynı söylemi kullanmaktan geri kalmadığını ifade eden Çayır, darbecilerin aynı filmi göstermekten de bıkmadığını ifade etti. Çayır, Mısır'daki darbenin gerekçesinin iki cümle ile izah edilmesine de tepkiliydi. nbsp;
Siyaseten iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanın Mısır'da neleri değiştirip neleri değiştiremeyeceğinin kamuoyuna sunulması gerektiğini söyleyen Remzi Çayır, 'Mısır'da ekonomik düzeltmeye yapamadınız. Refahı sağlayamadınız. Mısır halkını bütünleştiremediniz' gibi gerekçelerle seçilmiş parlamentoya silah çekilemeyeceğini kaydetti. nbsp;
Çayır, Firavun ülkesi Mısır'ın artık değişmekte olduğunu ve hiçbir gücün Mısır halkının iradesinin önüne geçemeyeceğini vurguladı. Çayır, "Meydanlarda özgürlük isteyen halkın yanındayız. Darbelerin acısını yaşayan bir parti olarak, Mısır halkının yaşadığı zulmü bilmekteyiz. Mısır halkı darbeye karşı direnmelidir. Türk milleti ve darbecilerin darbesi altında yıllarını veren insanlar sizinle beraberdir." diye konuştu.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır, Batı'nın Mısır'daki darbeye yönelik tutumunu da eleştirdi. Çayır, "İşine geldiğinde herhangi bir olay karşısında kurt kesilirken Mısır'da olup bitenler karşısında niye susuyorsun?" diye sordu. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.


Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...