Kadın ve gençlere yüzde 5 indirim müjdesi

Kadın ve gençlere yüzde 5 indirim müjdesi

Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadın ve genç çiftçilere müjde vererek “Bu çiftçilerimizin devlet sigortası sistemine katılımını teşvik etmek amacıyla tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5’i oranında indirim getirdik” dedi.

Fakıbaba, doğal riskler karşısında oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için Tarım Sigortaları Havuzunun (TARSİM) 2006 yılından beri çiftçilere hizmet verdiğini söyledi. Geçen yıl 1,6 milyon tarım sigortası poliçesi düzenlendiğini dile getiren Fakıbaba, şu bilgileri verdi: 23 milyon dekar alan, 1,8 milyon arılı kovan sigortalandı. Üreticilerden 739 milyon liralık prim toplanırken bunun karşılığında üreticilere 850 milyon lira hasar ödemesi yaptık.

Çay alanları 40 bin dönüme çıkarılıyor
Çeşitli programları dolayısıyla Rize’de bulunan Fakıbaba, bölgede organik tarım alanlarının bu sene 32 bin dönümden 40 bin dönüme çıkarılacağını belirtti. Fakıbaba “Çay sadece Rize için değil, Türkiye için çok önemli bir ürün” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...