Kaynanalar yandı!

Kaynanalar yandı!

YAŞAM Haberleri

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, gelininin dedikodusunu yapan kayınvalidenin manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Gelin-kaynana ilişkileri Yargıtay'ın emsal kararıyla yeni bir boyut kazandı. Konya'nın Akşehir ilçesinde, 2014 yılında, evinden altınları çalınan kadın, hırsızlıktan gelinini sorumlu tuttu. Kaynanasının dedikoduları sebebiyle mahallede zor anlar yaşadığını belirten gelin, Akşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı ve manevi tazminat talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme, davanın reddine karar verdi.
Gelinin temyiz müracaatı üzerine dava dosyasını inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, kaynananın manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay kararında, “Davacının kişilik haklarının ihlal edildiği ve manevi zararının oluştuğu kabul edilerek davacı yararına uygun bir miktar tazminata hükmedilmesi gerekirken, yanılgılı gerekçeyle davanın reddine karar verilmiş olması doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir” ifadeleri yer aldı. Karar oy birliğiyle verildi. Hukukçular, Yargıtay'ın kararının emsal teşkil ettiğini, gelin - kaynana ilişkilerinde tarafların daha hassas olması gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...