Özgür Suriye Ordusu'ndan El Kaide'ye savaş

Özgür Suriye Ordusu'ndan El Kaide'ye savaş

GÜNDEM Haberleri

Kemal Hamami ÖSO gibi Beşar Esad rejimi güçlerine karşı savaşan Irak ve Doğu Akdeniz Ülkeleri İslami Devleti tarafından öldürülmesi gerilimi ortaya çıkarttı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Kemal Hamami'nin, ülkenin Lazkiye'de ÖSO gibi Beşar Esad rejimi güçlerine karşı savaşan Irak ve Doğu Akdeniz Ülkeleri İslami Devleti tarafından öldürülmesi, muhalif gruplar arasındaki gerilimi ortaya çıkardı. Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi, Hamami'nin perşembe günü El Kaide bağlantılı grup üyelerince öldürülmesinden önce de ÖSO ve radikal gruplar arasında çatışmalar yaşandığını belirtiliyor. ÖSO'dan dün yapılan yazılı açıklamada, "Komutan Hamami'nin öldürülmesi açık ve net bir savaş ilanıdır" denildi. Esad yönetiminin, rejim güçleri saflarında savaşan yaklaşık 40 bin Hizbullah üyesine Suriye vatandaşlığı vereceği öne sürülürken, Şam'ın muhaliflerin kontrolündeki banliyöleri rejim tarafından bombalandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...