Sümeyye Erdoğan'la ilgili atılan tweet'e ortak tepki

Sümeyye Erdoğan'la ilgili atılan tweet'e ortak tepki

GÜNDEM Haberleri

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın Sümeyye Erdoğan hakkında attığı tweet'e CHP'li ve BDP'li vekiller de tepki gösterdi.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile ilgili attığı tweet büyük tepki oluşturdu. CHP grubu ve kadın milletvekilleri özür dileyip Sapan'ı kınadı. Sapan'ın önceki gün gece yarısı attığı, tweet AK Parti'de büyük bir infial oluşturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır konuyu Genel Kurul gündemine taşıdı, "Bu çirkin, basit, kabul edemez tweeti atan milletvekilini şiddetle kınıyorum. Kendisi bunu suçluluk duygusuyla kısa bir süre sonra sildi. Bu kişi eşine şiddet uyguladığı için dava konusu olmuştur" dedi. Satır, kadın gazetecilere yönelik sözler nedeniyle Tokat Milletvekilleri Zeyit Aslan'a gösterdiği tavır nedeniyle kendisini kutlayan CHP'li kadın milletvekillerinin olaya tavır koymasını beklediğini söyledi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "Bu ifadeler kınanmalı ve kullanılmamalı. Kabul edilebilecek gibi değildir. Bu kötü davranışı kınamamız gerekiyor" dedi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, kadın bedeni üzerinden siyasete artık son verilmesi gerektiğini kaydetti. Buldan, "Bu başbakanın, bir milletvekilinin ya da yurttaşın kızı olabilir ama kadınlar üzerinden siyaset bitmeli" diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, ilk söz aldığında "Bahse konu arkadaşımızın böyle bir tweet göremiyorum. Kendisini ulaşamadım. Mizansen olabilir" deyince AK Parti sıralarında sert tepki geldi. Altay, "Biraz sakin olun. 15 dakika sonra söz alıp bir açıklama yapacağım" dedi. Altay bir süre sonra tekrar söz alıp, böyle bir tweet atıldığının görüldüğünü belirterek, "CHP olarak, tüm CHP camiasını adına Başbakan'dan özür diliyoruz. Bu doğru hareket değil, hoş değil. Bayan milletvekillerimiz aynı tavrı gösterecek. Onların adına da CHP adına da tekrar tekrar özür diliyorum" dedi. CHP'li Binnaz Toprak da, CHP'li kadınlar adına "özür" diledi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...