Potada milli kavga

Potada milli kavga

SPOR Haberleri

A Milli Takım kadrosuna çağrılmadığı için yardımcı antrenör Nihat İziç'i suçlayıp açıklamalarda bulunan Cenk Akyol'u İziç yalanladı.

A Milli Basketbol Takımı'nın aday kadrosuna alınmayan Cenk Akyol, "Gerçekleri bir de benim cephemden öğrenmenizde fayda var" diyerek yazılı bir açıklama yaptı. Milli basketbolcu, "Bir hafta önce kadroda olduğumu söylediler ancak açıklanan listeden sonra sebebini sorduğumda İziç'ten "Devlet" cevabını aldım. İziç'in 'Devlet' derken neyi kastettiğini izah etmesini bekliyorum. Kadroya alınmadığımı 'istediğimi yapmadı' biçimindeki izahlara dayandıran bir milli takım teknik kadrosuna saygı duymam mümkün değildir"" dedi. Öte yandan Cenk Akyol'un G.Saray'dan hocası Ergin Ataman "Tanjevic'in oyuncum Cenk Akyol ile ilgili değerlendirmelerine katılmıyorum" diyerek twitter'dan destek çıktı.
İZİÇ: CENK'İN DEDİĞİ GİBİ DEĞİL
Cenk Akyol'un suçladığı yardımcı antrenör Nihat İziç ise "Cenk ile bir görüşme yaptığım doğrudur. Bu görüşmenin içeriği, Cenk'in kamuoyuna aksettirdiği gibi değildir. Cenk'e kadroda yer alacağı yönünde bir söylemde bulunmadım" şeklinde konuştu. Öte yandan Basketbol Federasyonu da bu konuda bir açıklama yaptı. Açıklamada "Cenk Akyol'un Milli Takım aday kadrosuna dahil edilmemesi hususunda kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Devletin hiçbir kademesinden ve spor yönetiminden, sponsorlarımızdan Milli Takımlarımızın kadro seçimlerine müdahale hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bir sporcu özelinde oluşturulmak istenen polemiği anlamsız buluyor ve Milli Takımımızın bu gibi suni gündemlerle yıpratılmasını onaylamıyoruz" denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...