UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjdeli haber

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjdeli haber

SPOR Haberleri

UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı 2 artı 1 yıllık cezaya itiraz eden Fenerbahçe'ye Tahkim Kurulu'ndan iyi haber geldi.

UEFA Disiplin Kurulu'ndan aldığı 2+1 yıllık cezaya itiraz eden Fenerbahçe'ye Tahkim Kurulu'ndan iyi haber geldi. Sporx'in haberine göre Kurul, aldığı ara karar ile; Sarı-Lacivertliler'in 2013 talimatının uygulanmasına yaptığı itirazı kabul ederek, iç disipline yönelik ekstra cezanın önünü kapattı. Tahkim cezayı onaylasa da, UEFA ülke ya da Fenerbahçe için ekstra yaptırımlar isteyemeyecek ve TFF'nin kulüpler için daha önce verdiği cezaları kabul etmiş olacak. Tahkim'in, itirazı kabul edip dosya yargılamasının 2008 ve 2012 talimatları çerçevesinde değerlendirilmesine karar vermesi, 2013 versiyonunda Fener'in aleyhine olan yaptırımlardan kurtarmış oldu. UEFA, mayıs ayında talimat değişikliğine giderek, "Bu talimat UEFA'nın organize ettiği maçlarda uygulanır. Ancak ciddi ihlallerde (şike, doping, ırkçılık gibi) bu ihlal üye federasyonlarından biri tarafından gerekli biçimde cezalandırılmazsa uygulanır" kararını almıştı.
Sanık lehine ise uygulanır
Kanarya'nın kampında dün sürpriz bir ziyaretçi vardı. Yapımcı Acun Ilıcalı tesislere gelirken, helikopterle sahaya indi. Futbolcuları selamlayan Ilıcalı, Başkan Aziz Yıldırım ile görüştü ve birlikte taraftarlara imza dağıttı. Ilıcalı daha sonra Emre, Mehmet Topal ve Caner'i de yanına alıp, helikopterle ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...