'Dövizli'de ikinci müjde

'Dövizli'de ikinci müjde

GÜNDEM Haberleri

Gurbetçilerin askerlik bedelini 6 bin euroya indiren hükümet; son 1.5 yıldır 10 bin euro ödeyenlere, 4 bin euro farkı geri verecek.

Dövizli askerlikte bedeli 6 bin euroya düşüren hükümet, ikinci müjde için de harekete geçti. Yaklaşık 1.5 yıldır 10 bin euroya dövizli askerlik yapanlara, indirim farkının geri verilmesi planlanıyor. Dövizli askerlikle ilgili çalışmalar, gurbetçilerden gelen talepler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yurtdışı Türkler Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalarla başlamıştı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın koordinasyonunda, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çalışmalarıyla yürütülen çalışma, kısa sürede sonucunu verdi. Bu çerçevede hükümetin ilk adımı, 10 bin euro olan dövizli askerliği 6 bin euroya düşürmek oldu.Dövizli askerlik yapacaklara verilen bu müjdeyle birlikte, son 1.5 yıldır 10 bin euro ödeyerek haktan yararlananlar da hükümetten talepte bulundu. İsteği haklı bulan Başbakan Erdoğan, Bozdağ'a talimat verdi. Bu çerçevede 10 bin euroluk bedelin 6 bin euroya düşürülmesiyle oluşan 4 bin euroluk farkın, geride kalan 1.5 yılda dövizli askerlik yapanlara geri ödenebilmesi için çalışma başlatıldı. Bozdağ, Yılmaz ve Şimşek, hem olayın mali boyutunu hem de hukuki altyapısını mercek altına aldı. Farkın ödenebilmesi, kanun değişikliği gerektirebilir. Bu sebeple, parlamentonun hafta sonunda tatile girmesi üzerine alternatif formül olup olamayacağı üzerinde de duruluyor. Şayet erken toplanma olmaz ve yasa çıkarılması gerekirse, ilgili düzenleme 1 Ekim'den sonraya kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...