Horozların sesi 15 yıl sonra çıktı

Horozların sesi 15 yıl sonra çıktı

SPOR Haberleri

1998 Dünya Kupası'nı kazanarak adından söz ettiren Fransız futbolu, yeni bir zafer coşkusunu 15 yıl sonra Türkiye'de yaşadı.

Transfer piyasasını allak bullak eden Fransız futbolcuların, Avrupa'da en iyi takımlarda oynamalarına rağmen milli takımlarda başarılı olamaması sürekli tartışılıyordu. Ancak 1998 Dünya Kupası'nın ardından bu defa U20 Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda yeniden zirveye oturan nbsp;"Horozlar", tam 15 yıl sonra adeta küllerinden yeniden doğdu. Başarının mimarlarından Teknik Direktör Pierre Mankowski, "Türkiye, aklımda hep şampiyon olduğumuz yer olarak kalacak. Bu çocuklarla 3 yıldır beraberim. 20 yaşında şampiyon olma şansını elde ettiler. Bizim için çok büyük bir onur" diye konuştu.
TEK OLUMSUZLUK ZEMİNDİ
Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps'ı kendilerini izlerken görmenin inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen takım kaptanı Pogba ise, "İlginç bir tesadüf. O 98 Dünya Kupası'nda, ben de 2013'te kupa kaldırdık. Maçtan sonra bizimle gurur duyduğunu söyledi" dedi. Şampiyonanın en değerli oyuncusu seçilen Pogba, "Artık gelecek nesiller bizden bahsedecek. Maç için söyleyeceğim tek şey zeminin bozuk oluşuydu" diye konuştu. Bu arada Deschamps'ın 2014 Dünya Kupası'na 93 doğumlu oyunculardan Pogba, Thauvin ve Areola başta olmak üzere birçok ismi götüreceği ileri sürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...