BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Katkı maddesi içeren salçalara dikkat!

Katkı maddesi içeren salçalara dikkat!

Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği (SALKONDER) son günlerde medyada yer alan hileli salça haberlerine yönelik bir açıklama yaptı.



Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği (SALKONDER) son günlerde medyada yer alan hileli salça haberlerine yönelik bir açıklama yaptı. SALKONDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Özakar, salçanın üretim ve ambalajlama sürecinde kurallara kesinlikle uyulması gerektiğini, fakat bazı üreticilerin bu standartlara tam olarak uymadığını söyledi. Salçanın, taze domatesten gelen vitamin, mineral ve doğal liflerin yanı sıra yüksek oranda antioksidan içerdiğini ve özellikle bağışıklık sistemi için koruyucu bir madde olan Likopen barındırdığını belirten Özakar, bu maddelerin etkili ve uygun forma dönüşmesi için doğal yollarla üretilmesi gerektiğini ifade etti. Salçanın içine hiçbir kimyasal koruyucu katılmaması gerektiğinin altını çizen Özakar, salça alırken etiket bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesini istedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT