Başsavcılıktan 'PKK mezarlığı'na inceleme

Başsavcılıktan 'PKK mezarlığı'na inceleme

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice'de çatışmalarda ölen PKK'lılar için hazırlanan mezarlıkla ilgili inceleme başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Lice'de çatışmalarda ölen PKK'lılar için hazırlanan mezarlıkla ilgili inceleme başlattı. Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyü kırsalında PKK'lı teröristler için özel mezarlık hazırlandığı iddiaları basında yer almıştı. nbsp;Kalabalık bir grubun katıldığı törende yüzleri sarılı 15 kişilik grup, Türkçe basın açıklaması yapmıştı. nbsp; Bu görüntüler üzerine harekete geçen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Söz konusu mezarlığa, 1990-2010 tarihlerinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda ölen teröristlerin mezarlarının taşınacağı iddia edilmişti. Mezarlıkta 170 mezar yerinin açıldığı da belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...