Esnaf da artık normal günlere dönmek istiyor

/ Kaynak: İHA
Esnaf da  artık normal günlere dönmek istiyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gezi olaylarının mağduru esnaf isyan bayrağını sonunda açtı.

Gezi Parkı eylemlerinin en büyük mağdurlarından birisi de esnaf kesimi oldu. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde kent merkezlerinde yapılan eylemlerde esnaf, büyük zarar gördü. Dükkanları yağmalanan, hatta ateşe verilenler, bunları bir tarafa bıraktı, 40 gündür siftah yapamaz hale geldi. Sonuna kadar sabreden esnaftan isyan sesleri yükselmeye başladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Galatasaray Meydanı'nda düzenlendiği basın toplantısıyla sıkıntılarını anlattı. TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bizler Türkiye'nin omurgası, toplumun çimentosuyuz. Kriz dönemlerinde önce bizler kemer sıkarız. Ama son dönemde yaşanan Gezi Parkı olayları, esas bizi mağdur etti. Demokratik kurallar çerçevesinde her bir ferdin kendini ifade etme özgürlüğüne sonuna kadar saygılıyız. Bu anlayışla gösteriler sırasında uğradığımız bütün haksızlıklara, fiziki saldırılara rağmen sükunetimizi koruduk. Ama gelinen noktada 'yeter artık' demenin zamanı geldi. Yaz mevsimindeki gelir beklentilerimizin hepsi boşa çıktı. Yerli ve yabancı turistler semtlerimize uğramaz oldu. Ürünlerimiz tezgahta çürüyor. Mallarımız stoklarda bekliyor. Çoğu gün satış yapamadan kepenklerini kapatan kardeşlerimiz var. Her gün bambaşka bir gerekçe ile düzenlenen, artık amacını anlamadığımız taşkınlıklar sabrımızı tüketmektedir. Hepimiz aynı gemideyiz. İsteğimiz; sokaklarımızın eski huzuruna kavuşmasıdır."

nbsp;Esnaf da  artık normal günlere dönmek istiyor

CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN'E CEVAP

Galatasaray Meydanı'nda basın toplantısı düzenleyen TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in "esnaf tepkisinin bir reklam ajansı tarafından manipüle edildiği" yönündeki iddiasına şu cevabı verdi: "Bütün senaryoların ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece gösteriler sebebiyle zarar gören esnafların mağduriyetinin önlenmesini istiyoruz."


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...