Süleymaniye’de yenileme başlıyor

Düzenleyen:
Süleymaniye’de  yenileme başlıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Süleymaniye Camii ve külliyesinin hemen yanında yer alan 102 bin metrekarelik alanda, 733 parsel üzerindeki 5 mahallede 327’si tescilli 707 bina yenilecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yıktığımız 8-9 katlı binaların yerine Anıtlar kurulu kararı gereği 3’er katlı binalar yapabileceğiz. Hak sahiplerini mağdur etmemek adına bu denklemi çözmek için çalıştık. Proje bu yüzden gecikti” dedi. Havadan görüntülenen bölge ise adeta savaştan çıkmış bir mahalle  görünümünde. Mahalle aralarında kapı ve pencereleri sökülmüş boş betonarme binalar, yarısı çökmüş ahşap evler, terk edilmiş sokaklarında hurda otomobillerin bırakıldığı alan adeta korku filmlerinin çekildiği film platolarını andırıyor. Sokak aralarında yıkılmış birçok binanın boş arazisine ise çevre esnafı araçlarını park ediyor. 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...