Ailelere modern darbe

Ailelere modern darbe

DÜNYA Haberleri

Anne ve babalar çalışıyor, çocuklar okula gidiyor. Aileler ancak akşam bir araya gelebiliyor. O süreyi de TV ve bilgisayar karşısında geçiriyorlar.

Yeni bir araştırmaya göre aileler, birlikte haftada sekiz saatten az zaman geçiriyor. Aile fertleri, en çok hafta sonları ortalama günde iki saat 20'şer dakika bir arada vakit geçiriyor. Modern ailelerin, iş meşgaleleri, ev işleri, okul rutinleri gibi şeylerle günde birlikte geçirdikleri zamanın 36 dakikaya kadar azaldığı bildirildi. Her 10 anne-babadan yedisine göre, aileler akşam evde bir araya gelince de konuşmayıp ya bilgisayarla meşgul oluyor ya da televizyon seyrediyor. Araştırma 2 bin ebeveyn üzerinde yapıldı. Bunların yarıdan fazlası sadece tatilde "gerçekten" birlikte zaman geçirdiklerini ifade etti. Yüzde 56'sı da sırf aile fertleriyle birlikte vakit geçirebilmek için tatile çıktığını söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...