31687 sürücüye 1,5 milyon lira ceza kesildi

/ Kaynak: İHA
31687 sürücüye 1,5 milyon lira ceza kesildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Eskişehir'de 2013 yılı Ocak ayından itibaren kent içi trafikte araç kullanan hatalı sürücülere 1,5 milyon lira para cezası kesildi.

Eskişehir'de 2013 yılı Ocak ayından itibaren kent içi trafikte araç kullanan hatalı sürücülere 1,5 milyon lira para cezası kesildi. Eskişehir'de Elektronik Denetleme Sisteminin (EDS) devreye girmesi ile denetimlere takılan, kuralları hiçe sayan ve ihlal yapan sürücüler para cezası ödedi. Yapılan ihlaller, trafik ekiplerinin ve fahri trafik polislerine yakalandı. Gerçekleştirilen denetimler ve uygulanan cezaların aylık tutarı ise 31 bin 687 sürücüye 1 Milyon 429 bin lira oldu. nbsp;Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2013 yılının ilk 6 ayında önleyici olması amacıyla kesilen trafik cezaları ve denetimlerine rağmen çok sayıda trafik kazası da yaşandı. Kentte bu süre içerisinde bin 42 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 591'inde sürücü ve yolculardan 855 kişi yaralandı. 4 kişi ise hayatını kaybetti. Diğer kazalar maddi hasarlarla atlatıldı.
nbsp;24 BİN PLAKAYA CEZA
nbsp;Kazaların önüne geçmek ve kural ihlallerini önlemek amacıyla denetimlerde sürücülere ve araç plakalarına yazılan ceza sayısı 24 bin 43 oldu. Ekipler, kazalarının meydana geliş şekillerinde insan unsurunun yüzde 90'ın üzerinde olduğunu belirterek, trafikte dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarısında bulundular.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...