BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ege’nin bahar lezzetleri

Ege’nin bahar lezzetleri

Divan Oteli, bahar ayını Ege yöresinin birbirinden lezzetli doğal tatlarının sunulduğu “Ege Yemekleri Haftası” ile karşıladı.



Divan Oteli, bahar ayını Ege yöresinin birbirinden lezzetli doğal tatlarının sunulduğu “Ege Yemekleri Haftası” ile karşıladı. Komili Zeytinyağı ile işbirliği halinde düzenlenen haftada müşterilere Ege mutfağının birbirinden değişik lezzete sahip sebze ve yabani otlarından yapılan yemek ve salataları ikram edilecek. Divan Lokantası’nın usta şefi Aybek Şurdum ve yardımcılarının hazırladığı, sadece bahar ayına ait şifalı otların kullanıldığı yemekler önce basına tanıtıldı. 22 Nisan’a kadar sürecek hafta boyunca sunulacak menünün başlangıç yemeği balık çorbası. Komili’nin sızma zeytinyağı ile tatlandırılan ebegümeci salatasının yanı sıra sarmaşık, ısırgan otu, papatya ve hardal salataları da enfes. Deniz mahsulleri ile hazırlanan kalamar dolması ile enginar pilakisi soğuk başlangıç için. Sıcak yemeklerde ise sütlü dil balığı tavası ve deniz mahsulleri musakkası başı çekiyor. Ayrıca şişte ızgara tarança, sarmısaklı karides, ahtapot güveci, kuzu etli enginar ve kuzu etli arapsaçı ile kabaklı ve kaymaklı bulgur pilavı şefin tavsiye ettiği yemekler arasında. Yemeğin üstüne ise tatlı olarak meyveli revani, incir veya gerdan tatlısı ile izmir lokması ikram ediliyor.
Kapat
KAPAT