Kürt konferansında kriz

Kürt konferansında kriz

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü Ulusal Kürt Konferansının tarihinin netleşmesi beklenirken taraflar arasında krizler yaşanıyor.

PKK'nın uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü Ulusal Kürt Konferansının tarihinin netleşmesi beklenirken kulislere yansıyan bilgilere göre taraflar arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanıyor. Önceki gün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk'ün katılımıyla Erbil'de yapılması planlanan hazırlık toplantısı da ertelendi. Konferans için Erbil'e gitmeye hazırlanan 18 kişi de bu nedenle gidişlerini iptal etti. Edinilen bilgilere göre Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi konferansa karşı değil ancak BDP ve PKK'nın talep ve beklentilerinin bazılarına karşı çıkıyor. PKK, Ulusal Kürt Konferansı bünyesinde kurul oluşturulmasını ve mekanizmaları olan bir yapı kurulmasını istiyor. Bütün Kürtler adına karar alabilecek bir kurul oluşturulması beklentisi var. Kuzey Irak yönetiminin ise buna karşı olduğu kaydediliyor. Barzani yönetimi düzenlenecek konferansın Kürt meselesinin tartışıldığı normal çerçevede gerçekleştirilmesini ve sonuç bildirgesi ile yetinilmesi gerektiğini düşünüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...