AB Temsilcisi Ashton Mısır'da

AB Temsilcisi Ashton Mısır'da

DÜNYA Haberleri

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'u kabul etti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, ordunun yönetime el nbsp;koymasının ardından Mısır'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Ashton, İttihadiye nbsp;Sarayı'nda geçici Cumhurbaşkanı Mansur'la bir araya geldi. Yaklaşık yarım saat nbsp;süren görüşmede, Mısır'ın mevcut durumu ile geçici hükümetin yol haritasının ele nbsp;alındığı ifade edildi. Mansur'un ardından Dış İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed nbsp;Baradai ile de bir araya gelen Ashton, daha sonra Başbakan Yardımcısı ve Savunma nbsp;Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesi bekleniyor. nbsp;Ashton, Başbakanı Biblavi ve Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile de
nbsp;görüştükten sonra Mısır ziyaretini sonlandırmayı planlıyor. Catherine Ashton'a Mısır'daki temaslarında, AB Güney Akdeniz Özel nbsp;Temsilcisi Bernardino Leon ile AB İnsan Hakları Özel Temsilcisi Stavros nbsp;Lambrinidis de eşlik ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...