HDP'li vekil Mehmetçik'e dil uzattı, Meclis'te kavga çıktı

Düzenleyen:
HDP'li vekil Mehmetçik'e dil uzattı, Meclis'te kavga çıktı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK ile bağlantılarından dolayı eş genel başkanları cezaevinde olan HDP'nin bir vekili, Mehmetçik hakkında küstahça konuştu. Meclis'te AK Parti ve HDP'li vekiller arasında kavga çıktı.

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP, TBMM'de Mehmetçik'e iftira atmaya devam ediyor. Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Mehmeçik'in Afrin'de 'etnik temizlik' yaptığı söyledi, Meclis'te kavga çıktı.

TERÖRİSTLERİ SİVİL OLARAK PAZARLAMAYA ÇALIŞTI

Kandil'den aldığı emirler ile Meclis'i karıştırmaya çalışan HDP vekilleri, Afrin'deki terörist leşlerinin artmasından dolayı endişeli olduklarnı söyledi.

Teröristleri sivil halkmış gibi anlatan Toğrul'un, "etnik temizlik yapılıyor" sözleri üzerine, AK Parti sıralarından tepki geldi.

ARADA ARBEDE BÜYÜDÜ

HDP sıralarına giden AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Toğrul'a Afrin'deki harekatla ilgili "etnik temizlik" ifadesini kullanamayacağını, kendisini kınadığını söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Toğrul ile Usta arasındaki sözlü tartışmanın uzaması ve bazı AK Parti milletvekillerinin de HDP sıralarına gitmesi üzerine gerginlik arttı. Araya giren milletvekillerine rağmen HDP ile AK Parti'liler arasındaki gerginlik sürdü ve Genel Kurul Salonu'nun muhalefet kulisine çıkış kapısında arbede yaşandı.

Araya giren milletvekillerine rağmen gerginlik bir süre daha devam etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...