Akdeniz'deki sondaj gerginliğinde son gelişme! ABD'den '6. Filo' açıklaması

Düzenleyen:
Akdeniz'deki sondaj gerginliğinde son gelişme! ABD'den '6. Filo' açıklaması

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de sondaj gerginliği ile ilgili 6.Filo sözcüsünden açıklama geldi. Sözcü, "Biz ExxonMobil şirketi için değil tatbikat için bölgedeyiz." dedi. 10'uncu parselde sondaj çalışmalarını yürütecek ABD'li ExxonMobil enerji şirketine ait sondaj gemilerinin bölgede ABD donanmasına bağlı 6. Filo tarafından korunacağı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaşanan bu gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve iddialara yanıt vermişti. İşte haberin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada ABD'ye ait 6. Filonun Kıbrıs açıklarına henüz gelmediğini söylemişti. Kalın, ExxonMobil enerji şirketine ait gemilerin adanın açıklarında sondaj çalışmalarına katılacağı ve ABD'ye ait 6. Filonun da gemileri koruyacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak, "Arama gemisinin oraya gelmesi meselesiyle ilgili bir sürecin ilerlediğini biliyoruz ama 6. Filo henüz oraya gelmiş değil" açıklamasında bulunmuştu.

KALIN ÇAĞRI YAPMIŞTI

İbrahim Kalın, Doğu Akdeniz'i "bir çatışma ve ihtilaf bölgesi değil, bir uzlaşı ve ortak fayda bölgesi" haline getirme çağrısı yapmıştı. Sözcü Kalın, "Bunun için Kıbrıs'ta Türk tarafı ile Rum tarafı bu çizdiğimiz çerçevede ortak bir çalışma yapsınlar, biz de Türkiye olarak buna destek verelim. Bunun içerisinde Yunanistan olabilir, başka ülkeler olabilir, bununla ilgili bizim bir sorunumuz yok ama egemenlik haklarını ihlal edecek şekilde birtakım gayri kanuni yollardan oralarda arama çalışmalarına girerseniz bunun tabii ki sonuçları olur ve Türkiye de gerekli adımları atmaktan hiçbir zaman çekinmez" ifadelerine yer vermişti.

.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...