Son dakika! TSK: 3 bin 393 terörist etkisiz hâle getirildi

Düzenleyen:
Son dakika! TSK: 3 bin 393 terörist etkisiz hâle getirildi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika! Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugüne kadar 3 bin 393 terörist etkisiz hâle getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DAEŞ mensuplarını etkisiz hâle getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekât sürüyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 3393 oldu.

EN UZAK NOKTALAR BİRLEŞECEK

Harekâtta en uzak iki nokta Afrin’de birleşiyor. Batıda Cinderesi, doğuda Burseya cephelerinin birleşmesi için kalan mesafe 8.5 kilometre. Cinderesi ilçesinin düşmesi sonrası batıdan ilerleyen birlikler Afrin ilçe merkezine 3,5 kilometreye kadar yaklaşırken doğu cephesinde ise mesafe 1,5 kilometreye kadar düştü. Karzehal, Ayn Dara, Cemiyle, Zarife ve Maarata köylerinin de alınması ile Afrin kuşatması tamamlanmış olacak.

HATLARI GENİŞLETME OYUNU

ÖSO savaşçılarının TSK’yla koordineli operasyonları sürüyor. TSK ve ÖSO unsurlarının bulunduğu noktalardan artık kolaylıkla görülebilen Afrin ilçe merkezini, Anadolu Ajansı havadan görüntüledi. Diğer yandan, Afrin’in 6. belde merkezi olan ve ilçe merkezinin kuzeybatısına düşen Mabatlı’ya yönelik operasyonlar henüz başlamadı. Kuşatmanın tamamlanmasının ardından, Afrin ilçe merkezini çevreleyen hatların genişletilerek sıklaştırılması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...