Müslüman Kardeşler'in sözcüsü, 'Mursi neden geri dönmesin'

Müslüman Kardeşler'in sözcüsü, 'Mursi neden geri dönmesin'

DÜNYA Haberleri

Mısır'da askeri darbenin ardından iktidardan indirilen Müslüman Kardeşler'in sözcüsü Darderi, Mursi'nin geri gelme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Mısır'da askeri darbenin ardından iktidardan indirilen Müslüman Kardeşler'in sözcüsü Abdülmevcud Darderi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geri gelme ihtimalinin olduğunu söyledi. Hüsnü Mübarek örneğini veren Darderi, "Mübarek'in de Avrupa'dan, ABD'den ve her taraftan desteği vardı. Gideceğine kimse inanmamıştı. Fakat biz direndik, Mübarek o desteğe rağmen gitti. Mısır bunu yaptı, şimdi de Mursi'yi geri döndürebilir. Araştırmalara göre, Mursi'ye destek verenlerin üçte biri İhvan üyesi. Üçte ikisi dı"arıdan" dedi. Ordunun, "darbe olmayacak, bir yol haritası" diyerek kendilerini aldattığını belirten Darderi, "Buna rağmen Mursi'yi bu haritanın dışında bıraktılar ve darbe yaptılar. Biz darbe beklemiyorduk" dedi. Darbe destekçilerinin direnişi hesaba katmadığını savunan Darderi, "Zannetiler ki ramazanda herkes evine gidecek, iftarını yapacak, kimse direnmeyecek. Cuma günü milyonlarca insan sokaklardaydı. Bunu hesaba katamadılar" diye konuştu. Mısır'da muhalefetin orduyla bir araya gelerek, "Sokaklara çıksak, bizi destekler misiniz?" dediğini ve "Sayınız çok olursa nende olmasın?" cevabını aldığını söyleyen Darderi, "Fakat bütün bunların toplamı Mısır'ın yüzde 20'si bile etmiyordu" diyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...