CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Çiftlik Bank açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Çiftlik Bank açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Çiftlik Bank'la ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolandırılan bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum. Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK'dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. Bankacılık Kanunu'nun 150. maddesi var" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank mağdurlarına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

Dolandırılan bu 77 bin 843 kişiye sesleniyorum. Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK`dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. Bankacılık Kanunu`nun 150. maddesi var.

Bu kanuna göre alınması gereken izinleri almaksızın, ticaret unvanlarında her türlü belge, ilan ve reklamlarında veya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda banka adını ya da banka gibi faaliyet gösterdikleri veya banka gibi katılım fonu topladıkları izlenimi uyandıracak söz ve deyimleri kullanan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin görevlileri 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para ile cezalandırılır. Görev BDDK`nın. Adam bankayı unvan olarak kullanmış.

Davayı açarsın bu kanunu gerekçe gösterirsin, şikayet edecek olan BDDK. Bunların tamamını ver mahkemeye faiziyle beraber paranı alırsın. Bu ülkede adalet varsa. Bakan diyor ki, ‘vatandaşlar biraz uyanık olsun’ diyor. Aldığı önlem bu. Sen uyanık değil misin? Sen bakansın. Bakan ama görmeyen. Ne biçim bakansın sen. Görmen lazım. 77 bin kişi soyuluyor. Törenlerle açılıyor, herkes gidiyor valisi, kaymakamı, milletvekili hiç kimse demiyor, sen banka unvanını kullanamazsın diyemiyor. Daha acı olanı bakan ‘daha 11 tane benzer kuruluş var’ diyor.

Bekliyor onlar da ne zaman yurt dışına kaçacaklar. Adalet Bakanı ‘onu Uruguay`dan isteyeceğiz’ diyor. Uruguay`da büyükelçiliğimiz yok, Uruguay ile suçluların iadesine ilişkin bir sözleşme de yok. Uruguay`dan besmelesiz et getirebilirsin, inek, tosun, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...