Gezi Parkı'nda ilk dava 20 kişiye

Gezi Parkı'nda ilk dava 20 kişiye

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 61 şüphelinin bulunduğu dosyayı karara bağlayan savcılık 20 kişi hakkında dava açtı.

Gezi Parkı olayları ile başlatılan soruşturma çerçevesinde ilk dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili yürütülen soruşturmanın bir kısmını tamamladı. Soruşturmada 19 Haziran günü gözaltına alınan 61 şüphelinin bulunduğu dosyayı karara bağlayan savcılık 20 kişi hakkında dava açtı. 41 kişi hakkında ise delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi. İddianamede şüphelilerin gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etikleri ve kamu görevlisine görevi yapmasını engelledikleri belirtildi. Şüpheliler hakkında kamu görevlisine görevi yapmasını engellemek suçundan 3 yıla kadar, 2911 sayılı kanuna muhalefet etmekten ise 5 yıla kadar hapis talep edildi. İddianame kabul edilirse 20 şüpheli İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Diğer soruşturmalar ise halen sürüyor. (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...