Kredi kartı borcunda 1 yıllık faiz ne kadar

- Güncelleme:
Kredi kartı borcunda 1 yıllık faiz ne kadar

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenler sadece faizle kurtulamıyor. Bankaların kart faizleri ve aldığı ücretler de dudak uçuklatıyor.

Üç ay asgari tutarı üst üste ödeyemediği için 90 gün süre zarfında kartı iptal edilen kişi bundan sonra yüksek de olsa faizi ödeyerek borcundan kurtulamıyor. Kartı iptal edilen kişinin borcu, kart faizi dışında noter masrafı, haciz, avukatlık ve takip masrafı gibi ücretlerle katlanıyor. Bin liralık borç bir yılda 2001 krizindeki gibi 1.735 liraya ulaşıyor. Kart sahibi, ödeyemediği bin liralık borcunu 1 yıl sonra kapatmaya kalkarsa karşısına 310 lirası faiz olmak üzere toplam 1.735 lirayı bulan borç çıkarılıyor. Yani borç bir yılda yüzde 73 artıyor. Kredi kartında gecikme faizi aylık yüzde 2.62. Star'a göre, bin lira kredi kartı borcu olan bir kişi 40 gün içinde borcunu ödemezse temerrüde düşüyor. Bir yıl sonra borcu faiziyle birlikte 1.310 liraya çıkıyor. Banka, kart sahibinden ayrıca 180 TL avukat, 90 TL icra masrafı, 85 lira takip masrafı, 70 lira noter masrafı talep ediliyor. Böylece bin liralık bir borç, yıl sonunda 1.735 liraya yükseliyor. Herhangi bir bankadan masraf hariç tüketici kredisi alınmış olsa, bir yıl sonra ödenecek faiz 80-120 lira arasında kalıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...