Hatay'da halk helikopterlerle tahliye ediliyor

/ Kaynak: İHA
Hatay'da halk helikopterlerle tahliye ediliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hatay Çökek Yaylasında meydana gelen göçük ve sel felaketinin ardından Köçek yaylası boşaltılmaya başlandı, halk helikopterlerle tahliye ediliyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Çökek Yaylasında meydana gelen göçük ve sel felaketinin ardından yayla boşaltılmaya başlandı.Şiddetli yağış nedeniyle 100- 150 metrelik alanda oluşan heyelan ve selde Fatma Üstünel, torunları Nidanur Ertunç (8) ve Nisanur Ertunç (9) olay yerinde, Ökkeş Morca ile Muammer Arif Canbolat ise yaralı olarak kaldırıldıkları Dörtyol Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.Yaralanan Zahide Ertunç (30), Şeyma Ertunç (1), Yunus Üstünel (23), Emine Doğan (51), Murat Doğan (12), Firdevs Canbolat (36), Muhammet Arif Canki (40), Hayriye Vuran (50), Fatih Ertunç (33), Ahmet Gözübenli (73), Hülye Gözübenli (64) ve Yusuf Tanrıverdi'nin (87) Dörtyol Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. nbsp;Olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Dörtyol Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Yaylaya çıkan yollarda özel harekat polisleri geniş güvenlik önlemleri alırken Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in helikopterle Köçek Yaylasına gittiği öğrenildi.
Yaylada göçük ve sel felaketinden yara almadan kurtulan köylüler ise helikopterler ve AFAD'ın araçlarıyla Dörtyol şehir merkezine getiriliyorlar. Selin şehir merkezinde etkili olduğu Karakese beldesinde ise bazı evlerin selde yıkıldığı iki otomobilin selde sürüklendiği tespit edildi.
Köprü ve yolların çöktüğü beldede devasa büyüklükteki ağaçların da sürüklenerek şehir merkezine geldiği görüldü.
Karakese beldesinde yaşayan vatandaşlar sahurdan sonra yağmurun etkili olmaya başladığını belirterek en çok zararın Köçek Yaylasında yaşandığını 8 evin göçük altında kaldığını söylediler.
Bu arada, Meteoroloji yetkilileri, yaklaşık 8 saat süren yağışlarda, metrekareye 121 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...