'Şimdiki gençler Türkiye'nin karanlık dönemini görmedi'

/ Kaynak: AA
'Şimdiki gençler Türkiye'nin karanlık dönemini görmedi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1990 sonrasında doğanların Türkiye'deki karanlık dönemi görmediklerini hatırlatarak anne babalardan anlatmalarını istedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1990 sonrasında doğanların Türkiye'deki karanlık dönemi görmediklerini hatırlatarak "Ancak bu ülkenin nasıl bugünlere geldiğini, ekonomik ve siyasi istikrarın nasıl sağlandığını, ana babalar çocuklarına anlatmak zorunda. Çünkü maalesef bazı şeylere çocuklarımızı alet etmek istiyorlar" dedi. Çağlayan, Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Çağlayan, yaptığı konuşmada, ilçede bin 100 yaşında olduğu tahmin edilen bir ağacın olduğunu belirterek bu ağacın Türkiye'nin en yaşlı ağaçlarından birisi olduğunu söyledi. İlçenin ağaçla birlikte çok köklü bir tarihinin olduğunu, bugünlerde ise ağırlıklı olarak yayla turizmine hizmet verdiğini anlatan Çağlayan, "Allah ülkemize daha binlerce yıl, dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olmasını nasip etsin" diye konuştu. Halkın kendilerine görev verdiği sürece çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu: "Zaman zaman ülkemizin önüne engeller çıkartılmaya çalışılsa da Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, birliğinden beraberliğinden endişe edenler olsa da ülkemizin birliği ve dirliği için siyaseten sonucu ne olursa olsun çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Bakın geçtiğimiz aylarda ülkemiz üzerinde çok büyük oyun ve tezgah oynanmaya çalışıldı. Zannediyorum sizler bunları çok net bir şekilde gördünüz ve fark ettiniz. Bir anda ülkede kargaşa ortamı çıkartılarak Türkiye'de siyasi istikrarsızlık oluşturulmak istendi." Türkiye'nin bugünlere ne şartlar altında geldiğini 1990 öncesinde doğan gençlerin iyi bildiklerine işaret eden Çağlayan, şöyle devam etti: "Ancak 1990 sonrasında doğanlar, Türkiye'nin karanlık dönemini görmedi. Evelallah biz onlara o sıkıntılı dönemleri göstermedik. Allah onlara bu sıkıntıları yaşatmasın. Ancak bu ülkenin nasıl bugünlere geldiğini, ekonomik ve siyasi istikrarın nasıl sağlandığını, ana babalar çocuklarına anlatmak zorunda. Çünkü maalesef bazı şeylere çocuklarımızı alet etmek istiyorlar. Mayıs ayına dönelim, ne oldu da Türkiye'de birden bire bu olaylar arka arkaya çıkmaya başladı. Dışarıdan işbirlikçiler, uluslararası basın ve daha birçok kesim bir vanda ortaya çıkıverdi, Türkiye'nin illegal örgütleriyle, PKK teröristleriyle birlik ve beraberlik içerisine girdiler. Neydi bunların derdi? Çok basit, yıllarca IMF'nin kapısında borç almak için beklemiş Türkiye, mayıs ayında borcunu sıfırlamıştı. Bu rahatsız etti birilerini." Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından bir vatandaşın ilçedeki cami inşaatına destek istemesi üzerine 10 bin lira yardımda bulunacağını açıkladı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...