'Dışarıdan yardım alan değil dışarıya yardım eden ülkeyiz'

/ Kaynak: AA
'Dışarıdan yardım alan değil dışarıya yardım eden ülkeyiz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, katıldığı iftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Dünyada insanı yardım yapan 200 ülke içinde dördüncüyüz. Bugün dışarıdan yardım alan değil, dışarıya yardım eden ülke haline geldik" dedi. Erdem, Sivas Koyulhisar Dernekler Federasyonu, Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı ile Koyulhisar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Hidiv Kasrı'nda ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftar programına katıldı. İftar sonrası davetlilere hitap eden Erdem, yurdun dört bir yanında binlerce sofrada birlik ve dirlik içinde güzelliklerin paylaşıldığını söyledi. Bu güzellikleri, Türkiye'ye ve bölgeye çok görenler olduğunu belirten Erdem, "Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Ama bunları kabullenemeyen içeriden ve dışarıdan bir takım kesimler gereği yokken zaman zaman bir takım sıkıntılarla bizleri karşı karşıya bırakıyor" diye konuştu. Gezi Parkı eylemlerinin, darbenin altyapısını oluşturmaya yönelik olduğunu anlatan Erdem, Batılı bir takım odaklar, kesimler ve basın yayın kuruluşlarının tutumlarının bir kez daha görüldüğünü bildirdi. Erdem, bazı kesimlerin projelere ve hizmetlere karşı olunduğunu bildirdi, halka hizmetin engellenmek istendiğini söyledi. Nükleer santral, üçüncü hava alanı, üçüncü köprü ve Kanal İstanbul gibi büyük projelerin hayata geçirileceğini belirten Erdem, Türkiye'nin, son 200 yılın her bakımdan en güçlü olduğu noktada olduğunu kaydetti. Ülke genelindeki 22 projenin Türkiye'ye getirisinin 136 milyar dolardan fazla olacağını belirten Erdem, bu rakamın da 130 ülkenin Gayri Safi Milli Hasılası'ndan (GSMH) daha fazla olduğuna dikkati çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, "Dünyada insani yardım yapan 200 ülke içinde dördüncüyüz. Bugün dışarıdan yardım alan değil, dışarıya yardım eden ülke haline geldik. Dirliğimize, birliğimize göz koyanlar, bunu bozmak isteyenler mutlaka olacak. Ama bizim insanlarımız hep birlikten ve dirlikten yana olmuştur. Bunların olduğu yerde de zaten güzellikler kendiliğinden gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Erdem, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın işlerine karışıldığını belirterek, "Batı, bölgede demokrasiyi değil, kendi çıkarlarını düşünüyor" dedi. Batı'nın Mısır'daki darbe karşısındaki tutumunu eleştiren Erdem, "Batı, darbeye hiçbir şey demedi. Hani siz demokrattınız, hani sizin değerlerinizin temelinde demokrasi vardı, sizin anlayışınızda krallıklar, zorbalıklar yoktu, niye burada sesinizi çıkartmıyorsunuz?" diye sordu. Demokrasilerde meşruiyet kaynağının sokaklar değil, sandık olduğunu vurgulayan Erdem, "Darbeler önce halka zulüm eder. Halkın seçme ve seçilme hakkını elinden alır. İktidara gelenler yanlış yapıyor, beklentileri karşılamıyorsa verilecek cevap bellidir. Ona cezayı halk verir" ifadelerini kullandı. Erdem, konuşmasının sonunda davetlilerin yaklaşmakta olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...