Erkan Teper'den ilk rauntta nakavt

/ Kaynak: İHA
Erkan Teper'den ilk rauntta nakavt

SPOR Haberleri  / İHA

İsviçre'nin Basel kentinde ringe çıkan 'Dorukların Kralı' lakaplı ağır sıklet boksör Erkan Teper, rakibini ilk rauntta yere serdi.

Teper, Avrupa ve İngiltere şampiyonlukları bulunan İngiliz boksör Michael Sport'u ilk rauntta yıldırım bir nakavtla yere sererek, dünya ağır sıklet boks camiasına güçlü bir mesaj verdi. Gongun çalmasıyla birlikte rakibine saldıran Teper, Sport'a göz açtırmadı. Dünyanın en güçlü yumrukları arasında gösterilen 1,90 boyundaki Erkan Teper'in vurduğu yumrukların şiddetine dayanamayan İngiliz boksör Sport, daha ilk rauntta yere serilerek nakavt oldu. Sinan Şamil Sam'dan boşalan tahtın en güçlü mirasçıları arasında gösterilen Erkan Teper, bu sonucun ardından gözünü Avrupa Şampiyonluğuna dikti.
Maçın ardından bir açıklama yapan Teper'in basın danışmanı Vedat Alyaz, dünyanın zirvesine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Maalesef uzun ve sıkıntılı bir dönem geçirdik, ancak bu sonuç gösterdi ki zor günler geride kaldı şimdi ileriye bakma zamanıdır. Rakibimiz İngiliz Sport, 2005 yılında boksörümüz Cengiz Koç ve 2011'de de yine Serdar Uysal'ı yenerek adeta bizde bir intikam duygusu oluşturmuştu. Dünya ağır sıkletin saygın isimleri arasında yer alan böylesi bir boksörü daha ilk rauntta nakavt etmek büyük bir başarıdır ve bir Türk boksör bunu gerçekleştirmiştir. Şimdi spor bakanlığımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Erkan gibi ender bir yeteneğin mutlaka desteklenerek dünyanın zirvesine çıkartılması gerekmektedir, çünkü böylesi yetenekler yüzyılda bir çıkıyor ülkemizden" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...