Cavcav'dan 'Stajyer hakem' çıkışı

/ Kaynak: AA
Cavcav'dan 'Stajyer hakem' çıkışı

SPOR Haberleri  / AA

İlhan Cavcav, Deniz Ateş Bitnel'i eleştirerek, "Gençlerbirliği'ni stajyer hakemlere kurban edemezler" dedi.

nbsp;Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, başkent temsilcisinin 1-0 yenildiği Kardemir Karabükspor karşılaşmasının hakemi Deniz Ateş Bitnel'i eleştirerek, "Gençlerbirliği'ni stajyer hakemlere kurban edemezler" dedi.Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon hakem hataları nedeniyle en az 8-10 puan kaybettiklerini savunarak, bu sezon aynı tabloyuyaşamak istemediklerini söyledi. Hakemler konusundaki iyi niyetli tavırlarının suistimal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Cavcav, "Elbette bu hakemler konusu bugünden yarına düzeltilebilemez ama Gençlerbirliği'ni stajyer hakemlere kurban edemezler" diye konuştu.

" Penaltı evlere şenlik"


Kardemir Karabükspor karşılaşmasının hakemi Bitnel'i eleştiren İlhan Cavcav, şöyle konuştu: "Sahada öyle bir hakem vardı ki futbol değil basketbol oynayabilirdik. Futbolcular birbirlerine dokunduklarında, hatta dokunmadıklarında bile öyle fauller çaldı ki gözlerimize inanamadık. Bir penaltı var ki evlere şenlik. Penaltıdan sonra kart gösterip Kulusic'i atıyor. Ortada gol pozisyonu yok, tekme yok, yumruk yok, itiraz yok. Ama iki tane ceza var. Sonra olanlar ise tam bir komedi. Maç zaten uzamış. 1-0 mağlubuz. Hakem 3 dakika boyunca Kardemir Karabüksporlu futbolculara korneri nasıl atacaklarını tarif ediyor. Futbolcu futbol oynar. Karabüksporlu kardeşlerim topa dokunuyor, topa dokunuyormuş gibi yapıyor, hakemi anlamamış gibi yapıyor, hakem de bu futbol dışı hareketlere müsamaha gösteriyor. Sonrada bunlara itiraz eden teknik direktörümüz Metin Diyadin'i atıyor. Daha önce hakemleri defalarca savundum. Onlar bizim çocuklarımız, onlar da insan. 'Hatalar olur, ama olmaması için çalışsınlar' dedim. Ama Metin de insan, robot değil. Hakemin görevi, maçı kurallara göre yönetmek. İnfial oluşturan kararlar vermek değil." nbsp;


"Hakem dediğin tarlada yetişmiyor"


Merkez Hakem Kurulu'nun, Kardemir Karabükspor maçına yaptığı hakem atamasını doğru bulmadığını kaydeden Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:"Ligin ilk 5 haftası çok önemlidir. Kulüpler, teknik adamlar ve futbolcular açısından çok çok önemlidir. Nasıl, daha önce 3-4 maç yönetmiş bukardeşimizi Galatasaray-Fenerbahçe maçına atayamazsan, ligin ilk 5 haftasında aynı hassasiyeti bütün müsabakalar için göstermelisin. Evet, hakem dediğintarlada yetişmiyor. Ancak biz Gençlerbirliği Spor Kulübü olarak Türk futboluna futbolcu yetiştirerek üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bir de hakemleretecrübe kazandırmak gibi bir görevimiz olamaz. Hakemler konusundaki iyi niyetli tavrımız suistimal edilmesin. Elbette bu hakemler konusu bugünden yarınadüzeltilebilecek bir konu değil. Ama Gençlerbirliği'ni stajyer hakemlere kurban edemezler. Kendilerine çeki düzen versinler. Sadece Gençlerbirliği'ni değil,hiçbir takımı kurban etmesinler."
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...