Rusya'nın iddiasına İsrail'den çelişkili cevap

Rusya'nın iddiasına İsrail'den çelişkili cevap

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de 2 füzenin ateşlendiği iddiasına İsrail'den gelen açıklamalar kafa karıştırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada Moskova saati ile 10.16'da (TSİ 09:16) Akdeniz'de 2 balistik füzenin Rusya'daki uyarı sistemince tespit edildiğini açıkladı. Rus bakanlığına dayandırılan habere göre denizin ortasından, Doğu Akdeniz'e doğru iki füzenin ateşlendiğinin Rus radarları tarafından tespit edildiği vurgulandı. Ruslar tarafından sabah saatlerinde ortaya atılan iki füze ateşlendi iddiasının ardından İsrail'li yetkililerin konuya dair bilgilerinin olmadığı ifade edilmişti ancak Reuters son haberinde İsrail'in ABD ile ortak füze tatbikatı yaptığının açıklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada füzelerin savunma sistemi için denendiği ifade edildi.


'FÜZELER DENİZE DÜŞTÜ'
Rusya konuyla ilgili olarak bazı kaynakların füzelerin denize düştüğünü ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Putin'e gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini duyurdu.


ABD: 'BİZ ATMADIK'
İsrail'in açıklamasından önca CBS'e konuşan bir ABD'li yetkili ise "Akdeniz'de herhangi bir Amerikan gemisinden ya da uçağından füze ateşlenmedi" demişti.


RUSYA'DAN UYARI
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Suriye'ye olası bir askeri müdahalenin, uluslararası ilişkiler sisteminin bütününü etkileyeceği ifade edildi.
Rusya, ABD'yi Akdeniz'e savaş gemileri gönderdiği için eleştiriyordu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...