İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Cebelitarık açıklaması

/ Kaynak: CHA
İspanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Cebelitarık açıklaması

DÜNYA Haberleri  / CHA

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, İngiltere ile yaşadıkları Cebelitarık krizine dair Parlamento'da açıklamalarda bulundu.

"Cebelitarık ulusal önceliğimiz ve olmaya da devam edecektir." diyen Margallo, sorunun aslında bir sene önceden başladığını ancak Ağustos ayında Cebelitarık Özerk Yönetimi'nin denize beton blok yerleştirmesinin krizi şiddetlendirdiğini söyledi. İngiltere ile yaşanan krizi "önemli yangın" olarak değerlendiren Jose Manuel Garcia Margallo, çözüm için tek çarenin "diyalog" olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanı Margallo, Cebelitarık'ın İspanyol karasularında yayılmacı politika izlediği belirterek, selefi Miguel Angel Moratinos'u da eleştirdi. Madrid, Londra ve Cebelitarık arasında başlatılan üçlü forumun hata olduğunu öne süren Jose Manuel Garcia Margallo, "Moratinos'un bunu iyi niyetle yaptığına inanıyorum, ama o hata yaptı." dedi. Margallo, egemenlik meselesinin İngiltere ve İspanya'ya ait olduğunu ifade etti. Bakan Margallo, İspanya için Cebelitarık'ın "bir vergi cenneti" olduğunu kaydederek, 6 bin 700 kişinin İspanya'da vergi ödemediğini, 3 bin civarında hayali şirketin olduğunu ve 2010-2012 yılları arasında yasa dışı mal trafiğinin yüzde 213 arttığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...