Devler sahnede, ilk rakip Finlandiya

Devler sahnede, ilk rakip Finlandiya

SPOR Haberleri

2001 yılındaki gümüş madalyanın ardından Avrupa Şampiyonası'nda büyük bir düşüşe geçen A Milli Basketbol Takımımız, Slovenya'da yeniden görücüye çıkıyor.

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ilk maçını bugün saat 15.30'da Finlandiya ile oynayacak. D Grubu'nda yer alan nbsp;A Milli Basketbol Takımımız, nbsp; Finlandiya'nın ardından sırasıyla İtalya, Yunanistan, İsveç ve Rusya ile karşı karşıya gelecek. Avrupa Şampiyonası'nda bugüne kadar 21 defa yer alan milliler, en iyi derecesini 2001'de ev sahibi olduğu şampiyonada elde etti. Finalde Yugoslavya'ya kaybeden ay-yıldızlılar gümüş madalyada kalmıştı. Millilerin Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağı karşılaşmalar NTV Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.
HEDEF ÜÇÜNCÜLÜK
Slovenya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası, 24 takımın katılımıyla yapılacak. Gruplarında ilk üç sırada yer alacak ekipler, ikinci tura yükselecek. A Grubu maçları Ljubljana'da, B Grubu maçları Jesenice'de, C Grubu maçları Celje'de, D Grubu maçları ise Koper kentinde oynanacak. D Grubu'nda yer alan Milli Takımımız maçlarını 5 bin kapasiteli Bonifika Arena'da oynayacak. Rakiplerimizden Yunanistan, özellikle son iki sezonda Avrupa Ligi'nde kulüp takımlarının elde ettiği başarıyla Slovenya'ya gelirken, Rusya da Litvanya'da kazandığı bronz madalyanın moraliyle başarı kovalayacak. nbsp;
KiLiT iSiM HiDAYET
Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Slovenya'da en büyük kozunun Hidayet Türkoğlu ile birlikte Emir Preldzic olduğunu söyledi. Hidayet'in takımı sırtlayacağına inanan Karadağlı teknik adam, "Ömer Aşık ve Ersan İlyasova tam olarak hazır değil. Hidayet ile Emir Milli Takım'ın kilit isimleri olacak. Turnuvanın ilerleyen maçlarında daha sert bir savunma yapacağız" dedi.
18 yıl sonra Finlandiya
A Milli Takımımız, Finlandiya ile 18 yıl sonra resmi bir maçta karşılaşacak. Türkiye, Finlandiya ile bugüne dek yaptığı 26 maçta 15 galibiyet, 11 yenilgi aldı. Rakibi ile Avrupa Şampiyonası'nda 6 kez karşı karşıya gelen milliler, nbsp;
5'inde sahadan galibiyetle ayrıldı
Erdenay umutlu
A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, ilk turda ilk üç için mücadele edeceklerini söyledi. Grubu değerlendiren Erdenay, "Finlandiya'nın kuvvetli oyuncuları yok ama şutör bir takım. Rusya, Kirilenko ve Khryapa'dan yoksun geldi. Gücünü kaybetmiş gözüküyor. İtalya ise dişli ve kapasitesi olan bir ekip. Yunanistan grubun en güçlü takımı. Turnuvanın da favorisi" diye konuştu.
Ömer'in üzüntüsü büyük
Milli Takım kadrosundan çıkarılan Ömer Onan, turnuvada yer alamayacak olmasının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. Ömer, "Milli takıma güzel bir şekilde veda etmek istiyordum. Ne kadar çok oynamak istesek de bazen sporda böyle sakatlıklar yaşanabiliyor. Beni tek üzen şey, sahada bu ekiple mücadele veremeyecek olmam. Takım arkadaşlarıma destek için burada kalacağım" dedi.

15.30 TÜRKİYE-FİNLANDİYA NTVSPOR CANLI

GÜNÜN PROGRAMI
A Grubu:
15.30 İsrail-Büyük Britanya
18.45 Belçika-Ukrayna
22.00 Fransa-Almanya
B Grubu:
15.30 Letonya-Bosna Hersek
18.45 Makedonya-Karadağ
22.00 Sırbistan-Litvanya
C Grubu:
15.30 Gürcistan-Polonya
18.45 İspanya-Hırvatistan
22.00 Çek Cumhuriyeti-Slovenya
D Grubu:
15.30 Türkiye-Finlandiya
18.45 İsveç-Yunanistan
22.00 Rusya-İtalya
nbsp;Devler sahnede, ilk rakip Finlandiya

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...