Rus devi Kamaz'a iş birliği teklifi

Rus devi Kamaz'a iş birliği teklifi

Ekonomi Haberleri

Tataristan-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Zafer Çağlayan, dünyanın önde gelen ticari araç üreticisi Kamaz'la iş birliğine gidilebileceğini söyledi.

Kazan'da düzenlenen Tataristan-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyanın önde gelen ticari araç üreticisi Kamaz'la iş birliğine gidilebileceğini söyledi. Çağlayan, "Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 30 milyar dolar iken, Türkiye ile Tataristan arasındaki ticaret hacmi de 3 milyar dolar, 5 milyar dolar olmalı" dedi. İki ülke arasında iş birliği imkânları olduğunu aktaran Çağlayan, Kamaz'ı adres olarak gösterdi. Kamyon, traktör ve dizel motor üretimi yapan Kamaz ile Türkiye'nin otomotiv yan sanayi şirketleri de uzun süredir görüşmelerini sürdürüyor. Üretimde kullanılan parçaların yüzde 35'i yurtdışından ithal ediliyor. Rusya'nın önde gelen markalarından olan Kamaz, Tataristan'da üretim yapıyor. Cenk Esen KAZAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...